RELLEU

Alfred Bosch, nomenat conseller d'Acció Exterior

Quim Torra firma el decret pel qual l'exregidor relleva l'alcaldable Ernest Maragall

zentauroepp45894502 alfred bosch181122131909

zentauroepp45894502 alfred bosch181122131909 / ELISENDA PONS

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El fins ara cap de files d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ha sigut nomenat aquest dijous nou conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, en substitució d’Ernest Maragall,   que ara es concentrarà en la seva faceta d’alcaldable d’Esquerra per Barcelona.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha firmat aquest migdia el decret de nomenament de Bosch, que prendrà possessió del càrrec demà a les 9.00 hores en un acte al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat.

Maragall ja havia anunciat que al final del ple d’aquesta setmana al Parlament deixaria el càrrec per dedicar-se plenament al repte de les pròximes eleccions municipals a Barcelona, a les quals es presentarà com a cap de llista d’ERC.

De fet, ahir Maragall va protagonitzar la seva última interpel·lació parlamentària com a conseller d’Acció Exterior al Parlament.

'Ambaixades’

Una de les carpetes més delicades que Maragall llega a Bosch és la de la reobertura de les delegacions del Govern a l’exterior.

Aquest dimarts passat, el Govern va aprovar un decret específic per a cadascuna de les sis noves delegacions que preveu obrir pròximament: a Portugal (Lisboa), als Balcans (Zagreb), als països nòrdics (Estocolm), a l’Europa Central i de l’Est (Viena), als països bàltics (Riga) i al Mediterrani (Beirut).

Es tracta de la segona fase del pla de la Generalitat per desplegar les seves delegacions a l’exterior –després que la seva xarxa quedés retallada arran de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució–, una vegada completada la primera fase, amb la reactivació de les seves seus a Alemanya, al Regne Unit i Irlanda, a Itàlia, als EUA, a França i a Suïssa.

Biografia

Alfred Bosch (Barcelona, 1961) és doctor en Història per la UAB, ha exercit de professor universitari i ha publicat 17 llibres, entre novel·les i assaigs, pels quals ha sigut distingit amb els premis literaris Sant Jordi, Ramon Llull i Prudenci Bertrana.

Notícies relacionades

Bosch ha sigut president del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona entre el 2015 i el 2018, vicepresident de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i president del grup parlamentari d’ERC al Congrés entre el 2011 i el 2014.

Fins aquesta tardor, Bosch era el candidat previst per ERC per repetir com a cap de llista en les pròximes municipals, ja que de fet havia sigut revalidat en les primàries del partit, però la cúpula, enquestes en mà, va decidir apostar per un perfil de més llarga trajectòria i popularitat com Ernest Maragall per a la batalla electoral de Barcelona, que es preveu clau en la política catalana.