MÍTING A ALGESIRES

Casado: "Abans marcaven amb estrelles grogues, ara amb llaços"

El líder del PP compara l'independentisme amb els nazis a la campanya electoral andalusa

Aprofita el recent acord per al 'brexit' per reclamar la cosobirania de Gibraltar

zentauroepp45945985 graf1267  algeciras  c diz   18 11 2018   el presidente del 181118160303

zentauroepp45945985 graf1267 algeciras c diz 18 11 2018 el presidente del 181118160303 / A Carrasco Ragel

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del PP, Pablo Casado, ha apostat per inflamar el seu discurs contra l’independentisme català aprofitant la campanya electoral a Andalusia. Durant un míting a Algesires, aquest diumenge, el líder dels populars ha assegurat que els secessionistes assenyalen els dissidents com feia el nazisme: "Abans marcaven amb estrelles grogues, ara van amb llaços grocs".

Casado ha insistit en l’activació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya i la il·legalització d’aquelles organitzacions que "encoratgen i justifiquen la violència", després que "els feixistes de les CUP" hagin entrat al garatge del líder del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, i li hagin pintat l’esvàstica al seu cotxe.

"Davant els totalitaris que trenquen rodes, pinten cotxes i assenyalen portals, només cap una via, la llei, però tota la llei, la força de la legalitat, "ha asseverat el líder del PP abans de reblar que "això ja no es pot aguantar" i de preguntar-se "què més ha de passar perquè el Govern de Pedro Sánchez "faci alguna cosa".

Els vots dels enemics

"Sánchez sap que necessita els vots de Quim Torra, de Joan Tardà i dels enemics d’Espanya per ser un grapat de dies més en la Moncloa, al palau que tenen gràcies als vots vergonyants d’una moció de censura", ha conclòs.

El líder del PP ha reiterat que s’estan conculcant drets i llibertats en una part d’Espanya, i que la seva formació ho denunciarà allà on vagi i no tolerarà "més cessions als que volen trencar el futur d’Espanya, creen divisió i permeten que li parteixin la cara a una dona per portar un llaç groc, que apallissin policies en una manifestació o que escarneixin un jutge del Suprem".

"Gibraltar, espanyol"

Notícies relacionades

Aprofitant que estava a Algesires i amb el recent acord per al 'brexit' com a teló de fons, Casado ha reclamat la cosobirania per a un "Gibraltar espanyol, tal com diuen els tractats". Segons ha explicat, la proposta del PP passa "perquè no hi hagi reixat i que les famílies continuïn treballant a Gibraltar, amb els mateixos drets i obligacions que els ‘llanitos’".

També ha defensat Casado la necessitat de respectar l’acord al qual va arribar el Govern de Mariano Rajoy, "que deia que quan el Regne Unit se’n vagi de la Unió Europea, només pot Gibraltar tenir passaport comunitari si Espanya decideix que tingui els mateixos drets de la UE". "Mateixos drets, mateixes obligacions, llibertat i igualtat per a tothom", ha resumit.