PROCÉS JUDICIAL

La fiscalia demana 19.200 euros de multa per a Toni Albà per injúries a la policia i a la jutge Lamela

L'acusació pública afirma que l'actor va tenir ànim d'«ofendre, menysprear, desacreditar i humiliar»

icoy35639371 toni alba160922200737

icoy35639371 toni alba160922200737

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La fiscalia sol·licita en el seu escrit d’acusació una multa de 19.200 euros per a l’actor Toni Albà per un delicte d’injúries Toni Albà  als cossos de seguretat de l’Estat i un altre d’injúries fetes amb publicitat a l’exjutge de l’Audiència Nacional Carmen Lamela per una sèrie de comentaris fets a través del seu compte de Twitter. El jutjat de Vilanova i la Geltrú que ha instruït el cas ha dictat ja l’obertura de judici oral.

L’escrit d’acusació afirma que l’“actor còmic de televisió i pregoner” té una important projecció social a Catalunya i “amb ànim d’ofendre, menysprear, desacreditar i humiliar” la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i a la magistrada Lamela, ara en el Tribunal Suprem, va llançar una sèrie de missatges l’octubre de l’any passat al seu entendre injuriosos. Per exemple, el 3 d’octubre del 2017 va escriure que “mai tants membres d’una banda de terrorisme d’Estat havien sigut fotografiats junts”, en resposta, segons la fiscalia, a la publicació d’una fotografia dels agents antiavalots desplaçats a Barcelona per al referèndum unilateral de l’1-O.

Guàrdia Civil i jutge

Notícies relacionades

En un altre tuit, l’actor va dir que “atropellar ciutadans ho fa l’islàmic i l’hispànic”, acompanyant un vídeo en què s’observen dos vehicles de la Guàrdia Civil fent una maniobra evasiva per evitar l’atropellament de persones que ocupaven la calçada. De la jutge Lamela va assegurar que “li agrada tant la merda a la Carmen, que la Carmen llepa la merda”, entre altres improperis similars.

L’escrit del fiscal detalla que en les seves dues declaracions l’actor va manifestar no penedir-se de les publicacions fetes, així com la seva intenció de continuar fent tuits similars.