Ajuntament Madrid

Pablo Iglesias trenca el silenci: "Continuarem treballant perquè Carmena sigui alcaldessa"

El secretari general de Podem recolza la suspensió dels sis regidors i lamenta que les "qüestions internes" acabin als mitjans de comunicació

Un dels regidors expulsats veu en aquesta polèmica "un pols" a la candidatura de l'alcaldessa

pabloiglesiascongresodiputados

pabloiglesiascongresodiputados / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Ha sigut necessari un incendi per sentir de boca del mateix Pablo Iglesias que els morats "continuen treballant perquè Manuela Carmena sigui alcaldessa en una candidatura amb Podem, IU i els independents" que l’exjutge decideixi. I és que, el secretari general de Podem, que ha esquivat els periodistes durant més de dos dies, s’ha vist obligat a respondre els mitjans durant un simulacre d’incendi al Congrés dels Diputats. 

"La gent que ha recolzat Carmena i Podem està farta de veure una imatge com la que estem veient en els mitjans de comunicació", ha lamentat Iglesias en un intent d’evadir la polèmica sobre l’expulsió dels sis regidors de Manuela Carmena que no van voler presentar-se a les primàries de la formació. "La gent està farta de portar qüestions internes als mitjans de comunicació", ha insistit el dirigent morat abans de recolzar la decisió de suspendre de militància els edils que va adoptar el Consell de Coordinació de Madrid: "Tots estem obligats a complir amb el codi ètic". 

L’estratègia d’Iglesias per continuar bastint ponts amb l’alcaldessa madrilenya passa per la "discreció", una qualitat que els morats estan aplicant últimament a totes les seves relacions amb la resta de formacions. "Aconseguir el que tots desitgem, una candidatura d’unitat popular, implica treballar amb molta discreció, ha assegurat el dirigent de Podem abans de retreure als periodistes que "en un simulacre potser cal respectar certes coses". 

"Un pols" a Carmena

Menys conciliador s’ha mostrat José Manuel Calvo, un dels regidors expulsats preventivament. "Un pols" a la candidatura de Carmena, així veu ell l’estratègia del secretari general de Podem Madrid, l’ex-JEMAD Julio Rodríguez, de col·locar els actuals regidors als llocs més baixos de la candidatura a les primàries. I és que, per al regidor la decisió "incompleix les mínimes garanties democràtiques". 

El regidor continua defensant l’actitud que van adoptar diumenge a la nit argumentant que ningú podrà dir que han "incomplert res" perquè, tant ell com els seus companys, s’enfrontessin a les "primàries obertes" que convocarà la plataforma amb què es presenti Manuela Carmena. Serà en aquell moment quan la suspensió de militància sigui definitiva

Luis Alegre i la "indecència"

El recolzament d’Iglesias a la decisió de la direcció regional es produeix just quan el cofundador de Podem Luís Alegre ha carregat contundentment contra la formació i contra la "indecència" de suspendre de militància Rita Maestre i els seus companys en un article publicat aldiari ‘Público’. "L’intent d’utilitzar-los [els regidors] per desafiar Manuela és indecent", ha sentenciat. Però Alegre ha anat més lluny i ha acusat la direcció del partit de prendre com a "ostatges" els edils per "garantir que Julio Rodríguez succeeixi Manuela". 

Notícies relacionades

"Volem tornar a ser part d’un espai ampli i plural que ens representi a totes", ha demanat el cofundador a una direcció que creu que està intentant aconseguir el "control" del patrimoni del partit. Una acusació que ha anat acompanyada d’un dur retret per "intentar obstaculitzar" la candidatura de Manuela Carmena. "Els convindria ser més prudents, no sigui que el canvi hagi d’imposar-se malgrat ells (i fins i tot contra ells) i, per tant, acabin convertint el partit sencer en una carcassa buida, políticament  fora del que Podem ha sigut i pot continuar sent per a milions de persones", ha remarcat.

Alegre també s’ha referit al Consell de Coordinació de Madrid que ha decidit suspendre de militància els sis regidors de l’Ajuntament per explicar que, tot i que no sap qui el compon, tampoc ho ha consultat a internet "per si hi ha cap amic de qui s’haguésd’avergonyir".