EXERCICI DE TRANSPARÈNCIA

L'enquesta d'EL PERIÓDICO sobre les eleccions generals, en obert i sencera

El diari publica totes les dades del sondeig del GESOP publicat el 4 de novembre

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

EL PERIÓDICO publica en obert i completament les microdades, la fitxa tècnica i les tabulacions de la recent enquesta sobre les eleccions generals a Espanya del Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP), publicada el 4 de novembre passat. Aquest estudi reflecteix que el PSOE de Pedro Sánchez es referma en primera posició, però que no suma majoria absoluta amb Podem. En paral·lel, la dreta es fragmenta, amb un descens important del PP a favor de Ciutadans i de Vox, que irromp en el Congrés.

Notícies relacionades

Segons el sondeig (elaborat l’última setmana d’octubre), els socialistes guanyarien avui les eleccions i obtindrien entre 106 i 109 diputats. El creixement de Sánchez és pràcticament igual a la baixada de Podem, que es mouria en una forquilla de 48 a 50 escons. En un exercici de transparència, molt valorat per politòlegs, periodistes, militants i ciutadans sensibles a la demoscòpia electoral, aquest rotatiu difon sistemàticament les dades de tots els seus sondejos.

Menys recolzament al Govern

L’enquesta del GESOP també reflecteix una caiguda del recolzament a la gestió del Govern i una majoria favorable a la convocatòria d’eleccions. El rebuig dels Pressupostos també és generalitzat, tot i que els espanyols recolzen algunes de les mesures estrella pactades amb Podem. Així mateix, dos de cada tres espanyols creuen que la ultradreta avança de la mà de Vox, i segons el 39,5% dels enquestats, el discurs del PP és ultra.

Fitxa tècnica de l’enquesta del GESOP

<strong>Tècnica</strong>: entrevistes telefòniques assistides per ordinador. <br/><strong>Univers</strong>: població de 18 anys i més a Espanya. <br/><strong>Nombre d’entrevistes</strong>: 911.<br/><strong> Mostreig</strong>: estratificat per autonomia i mida de municipi amb selecció aleatòria de cases i quotes encreuades de sexe i edat. <br/><strong>Error de la mostra</strong>: +/- 3,3% per a un nivell de confiança del 95% i p=q=0,5. <br/><strong>Treball de camp</strong>: del 22 al 30 d’octubre.