SONDEIG PREELECTORAL

Enquesta CIS Andalusia: Díaz guanyaria les eleccions i el PP, Cs i Podem es disputen la segona plaça

Els populars es desplomarien i els morats serien la segona força en vots

Vox entraria en el Parlament autonòmic amb un diputat per Almeria

1
Es llegeix en minuts
Julia Camacho

Susana Díaz tornaria a guanyar àmpliament les eleccions a Andalusia el pròxim 2 de desembre i podria triar soci per governar entre Podem i Ciutadans. Segons l’enquesta preelectoral del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS), difosa 24 hores abans de l’inici de la campanya electoral, elPSOEobtindria entre 45 i 47 diputats (ara en té 47), mentre que elPPiCiutadansmantenen una dura batalla per la segona posició. Les dues forces estan empatades en una forquilla de 20-22 escons.

També 20 parlamentaris aconseguiria Endavant Andalusia, confluència que inclou Podem, que seria la segona força política en vots, mentre que Vox entraria a la Cambra andalusa amb un representant per Almeria. La majoria absoluta està fixada en 55 escons i Díaz podria arribar-hi àmpliament amb el recolzament o l’abstenció en segona volta de Podem o de Ciutadans. L’enquesta va ser elaborada a partir de 4.895 entrevistes entre el 15 i el 31 d’octubre.

Notícies relacionades

Dels 109 escons que formen el Parlament d’Andalusia, el PSOE en té actualment 47; el segueix el PP amb 33; Podem en va obtenir 15; Ciutadans, 9, i IU es va quedar amb 5. Els escons de Ciutadans van ser determinants per a l’arrencada de la legislatura el 2015. Van ser els que van permetre que Díaz arribés a la xifra necessària en vots per aconseguir la seva investidura com a presidenta de la Junta, tot i que va haver de sotmetre’s a quatre votacions per aconseguir-ho.

La campanya electoral s’iniciarà aquest divendres i finalitzarà el 30 de novembre. La sessió constitutiva del nou Parlament, després dels comicis, tindrà lloc el 27 de desembre.

Temes:

Enquestes CIS