EXERCICI DE TRANSPARÈNCIA

L'enquesta d'EL PERIÓDICO sobre les eleccions generals, en obert i sencera

El diari publica totes les dades del sondeig del GESOP publicat els dies 29 i 30 d'octubre

reparto escanos

reparto escanos

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

EL PERIÓDICO publica en obert i per complet les microdades, la fitxa tècnica i les tabulacions del recent Baròmetre de Catalunya del Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) publicat el 29 i 30 d’octubre. Aquest sondeig reflectia que el gir moderat elevava ERC fins a la primera posició, per davant de Ciutadans, mentre que la via de Carles Puigdemont es desplomava amb Junts per Catalunya fins a la quarta plaça, per darrere del PSC.

Segons aquest estudi, l’independentisme revalidaria la seva majoria en escons, però no seria l’única fórmula possible de Govern, ja que el tripartit d’esquerres (ERC-PSC-Comuns) també assoliria la majoria absoluta. En un exercici de transparència, molt valorat per politòlegs, periodistes, militants i ciutadans sensibles a la demoscòpia electoral, aquest rotatiu difon sistemàticament les dades de tots els seus sondejos.

911 entrevistes

Notícies relacionades

El treball de camp de l’enquesta es va efectuar a partir de 739 entrevistes entre el 22 i el 25 d’octubre, coincidint amb l’activació sense consens del Consell de la República, el gir de Sánchez respecte al delicte de rebel·lió il’obertura de judici oral als líders del procés. A més de l’estimació electoral, el baròmetre concloïa que només el 42% dels catalans demanen un referèndum sobre la independència i que la majoria prefereixen negociar més autogovern que buscar la secessió.

Altres conclusions de l’enquesta eren que dos de cada tres catalans reclamen al president Pedro Sánchez que insti la fiscalia a suavitzar les penes pel procés, i que el 55% consideren que el debat independentista ha sigut perjudicial per a la convivència a Catalunya.