ENTREVISTA A TV-3

Arrimadas: "No acceptaré lliçons d'humanitat" de partits independentistes

La líder de Ciutadans a Catalunya acusa el president Torra de no voler dialogar amb els líders de l'oposició

ines-arrimadas-entrevistada-por-vicent-sanchis-696x392

ines-arrimadas-entrevistada-por-vicent-sanchis-696x392

1
Es llegeix en minuts
EFE

La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, va afirmar aquest diumenge a la nit que no acceptarà "lliçons d’humanitat" dels partits independentistes per no visitar els dirigents sobiranistes a la presó, i va criticar que el president català, Quim Torra, no dialogui amb l’oposició.

En una entrevista a TV-3 com a cap de l’oposició al Parlament, Arrimadas es va referir així a les insinuacions de "falta d’humanitat" que van abocar els grups independentistes contra els diputats de Ciutadans durant el tens ple d’aquesta setmana, cosa que va provocar una queixa formal d’aquest partit constitucionalista al president de la cambra.

Després de recalcar que no visitarà els líders independentistes a la presó –aquest diumenge ho van fer els dirigents del PSC Antonio Balón i Antoni Poveda (alcaldes de Cornellà i Sant Joan Despí)–, la cap de l’oposició a la Cambra catalana va advertir les formacions independentistes que no acceptarà "que es posi en dubte la qualitat humana d’una persona en funció de si va o no" a la presó: "No acceptaré aquesta premissa" ni que "anar o no a la presó sigui un indicador d’humanitat", va insistir.

Incompliment del reglament

Arrimadas, a més, va acusar el president de la Generalitat, Quim Torra, de no voler dialogar amb els líders de l’oposició, incomplint fins i tot, al seu judici, el reglament del Parlament al delegar les rèpliques en els debats a la cambra al vicepresident català.

En aquest sentit, Arrimadas va opinar que Torra està "buidant de contingut" i faltant al "respecte" a les institucions catalanes, i li va retreure que la seva "única proposta" per als propers mesos hagi sigut anunciar que "no acatarà" la sentència sobre el judici per l’1-O.

"No té la valentia de dir què farà quan diu que no acatarà la sentència", va criticar la també portaveu nacional de Ciutadans.

Article 155

Notícies relacionades

Quan se li va preguntar sobre si hi ha les condicions a Catalunya per tornar a aplicar l’article 155 de la Constitució, Arrimadas va dir que s’ha de “preguntar al president Torra si, com a pas previ a aplicar el 155, respectarà l’ordenament jurídic".

"Seria un exercici de transparència, perquè al carrer i en reunions diu coses diferents. ¡Que sigui clar!", va exigir la líder de Cs a Catalunya.