REACCIONS

El PSC nega "gestos" del Govern en favor dels independentistes processats

Els comuns demanen la "llibertat" dels presos i lamenten que l'Advocacia de l'Estat insisteixi en la sedició

jcarbo43362113 torra paluzie180919140313

jcarbo43362113 torra paluzie180919140313 / CARLOS MONTANYES

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La diputada del PSCEva Granados, ha negat aquest divendres que el Govern hagi gesticulat en favor dels independentistes processats. "No hi ha hagut cap gest", ha censurat, i ha afegit que és "un error de qui ho planteja" perquè "no està en mans del Govern" incidir en la Justícia. Granados s’ha escudat que quan governava el PP, l’Advocacia de l’Estat s’inclinava per acusar només per malversació. "Deixin de veure fantasmes", ha sentenciat.

Després de conèixer-se els detalls de l’escrit de qualificació provisional de la fiscalia i l’Advocacia de l’Estat, la socialista ha reaccionat en defensa de la independència judicial i ha assegurat que "el sistema funciona amb separació de poders". "Cadascú ha de fer la seva feina, els polítics fem les lleis i els jutges les apliquen", ha dit.

Així mateix, ha demanat un "respecte absolut per la justícia" i ha recordat que existeix la "presumpció d’innocència" per als processats. "Es jutjaran personalitats públiques que tenen l’obligació de retre comptes com qualsevol altre ciutadà. Unes personalitats que es van saltar la llei i que ens han portat al precipici", ha reblat, per sentenciar que "no es jutja ni una ideologia ni una opció política".

Els comuns lamenten l’acusació de l’Advocacia

La líder dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, ha remarcat la "judialització de la vida política" i ha clamat per la llibertat dels polítics presos. Al costat de la portaveu al Congrés, Lucía Martín, ha posat de relleu que hi hagi jutges a Europa que "s’hagin desmarcat de les acusacions de la fiscalia". "Només considerem acceptable la llibertat dels presos polítics", ha censurat.

Notícies relacionades

"Farem tot el que puguem per trobar una solució política i democràtica", ha apuntat Martín, i ha censurat que "l’única sentència adequada i justa és la llibertat".

Martín ha afirmat que han provat d’incidir perquè l’Advocacia de l’Estat rebaixés les penes i ha sentenciat que el seu escrit els sembla "insuficient". "Es desmarca de la fiscalia, que continua aprofundint en uns fets que tothom sap que no s’han donat, però no és el que esperàvem", ha conclòs.