LA CRISI CATALANA

Torra, a Sánchez: "No votarem mai els Pressupostos"

El president de la Generalitat descarta recolzar els comptes de l'Estat després de les peticions de penes per l'1-O

undefined45725431 graf189  sant joan de vilatorrada  barcelona   02 11 2018   181102212332

undefined45725431 graf189 sant joan de vilatorrada barcelona 02 11 2018 181102212332 / Susanna Saez

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les peticions de penes de presó per als processats per l’1-O  per part de la fiscalia i de l’Advocacia de l’Estat han fet que tant JxCat com ERC descartin definitivament recolzar els Pressupostos Generals de l’Estat. El president de la Generalitat, Quim Torra, ha llançat un contundent missatge al cap del Govern, Pedro Sánchez, en un acte davant el centre penitenciari de Lledoners: "No votarem mai aquests Pressupostos".  

Hores abans, el president del PDECatDavid Bonvehí, ja havia remarcat que, després de conèixer-se els escrits d’acusació contra els dirigents independentistes processats, el 'no' del seu partit alsPressupostos Generals de l’Estat és "encara més evident". 

En declaracions a la premsa davant la presó de Sant Joan de Vilatorrada (Bages), on s’ha concentrat l’independentisme en senyal de protesta, Bonvehí ha assenyalat que els postconvergents ja tenien "clara" abans la seva posició, però que les peticions de penes de l’acusació pública i de l’Advocacia de l’Estat l’han reforçat.

"Ja s’espavilaran"

Notícies relacionades

"És evident que no hi ha res a negociar. Ja s’espavilaran amb els seus Pressupostos i amb la seva política espanyola", ha assegurat, després de recordar que el seu partit va apostar "per un canvi de Govern a canvi de res", en al·lusió al recolzament a la moció de censura contra Mariano Rajoy. Segons ha dit, l’Executiu de Pedro Sánchez ha demostrat no estar "a l’altura" amb la seva actuació "totalment indigna".

El vicepresident del Govern i adjunt a la presidència d’ERCPere Aragonès, també va avisar: "No hi ha hagut cap gest ni cap moviment per part del Govern de l’Estat i, per tant, impossible gest i impossible moviment per la nostra part".