LES ELECCIONS AL PARLAMENT EUROPEU

Junqueras descarta la llista unitària i accelera la seva candidatura a les europees

ERC desatén les pressions per presentar-se al costat de JxCat en els comicis del pròxim 26 de maig

zentauroepp40785026 madrid 02 11 2017 declaraci n de mienbros del govern destitu180427095715

zentauroepp40785026 madrid 02 11 2017 declaraci n de mienbros del govern destitu180427095715 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Efe

ERC ha accelerat aquest dilluns la proclamació oficial d’Oriol Junqueras com a candidat a les eleccions europees del pròxim 26 de maig i desaté així les pressions per configurar una llista unitària de l’independentisme. La consellera de la Presidència, Elsa Artadi, havia expressat la predisposició de JxCat a recolzar el president d’Esquerra com a número u d’una candidatura conjunta. Una opció que els republicans han descartat definitivament.

Junqueras ha estat proclamat oficialment candidat d’ERC en els comicis al Parlament Europeu una vegada validats els 2.105 avals –xifra rècord en el partit– que ha aconseguit, i davant d’això no s’ha presentat cap candidatura alternativa. El líder republicà haurà de ser ratificat pel Consell Nacional del partit al novembre i, ja al febrer, es confeccionarà la resta de la llista.

Artadi havia advertit en declaracions a RAC-1 que era "imprescindible" que JxCat i ERC anessin junts a les eleccions de maig. Al preguntar-se-li sobre si JxCat acceptaria una llista conjunta amb Junqueras al capdavant, va afirmar que "el problema en cap cas" podia ser qui liderava la llista, i per això estaven "oberts completament" a qualsevol opció. Junqueras, "per tot el que representa", podia ser, va dir, "un molt bon candidat".

Cada un al seu espai

Notícies relacionades

El vicesecretari general d’Imatge i Comunicació d’ERC, Sergi Sabrià, no obstant, va tallar d’arrel qualsevol especulació sobre una hipotètica llista conjunta per a les europees. I es va mostrar partidari que "cadascú treballi bé des del seu espai". "Ho hem provat de totes les formes possibles i queda clar que el que recull més vots són llistes separades", va assenyalar.

"Diversitat, no uniformitat," va reivindicar Sabrià, que sí que va apostar per treballar per una "unitat estratègica" de les forces independentistes.