UN ANY DESPRÉS DEL 27-O

Els CDR cremen fotos del Rei en l'aniversari de la DUI

Un centenar de persones reclamen a Barcelona que es faci efectiva la república catalana

whatsapp-video-2018-10-27-at-181900 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Més d’un centenar de persones s’han concentrat aquest dissabte a Barcelona malgrat la pluja per reclamar que es faci efectiva la república catalana el dia que es compleix un any de la declaració unilateral d’independència (DUI) al Parlament i l’aplicació de l’article 155 de la Constitució. Alguns manifestants han cridat “mori el Borbó” i cremat fotos del rei Felip VI i ninots de cartró que ridiculitzaven el rei i diversos polítics, com ara Pedro SánchezMariano Rajoy i Albert Rivera.

Convocats pels Comitès de Defensa de la República (CDR), els assistents s’han concentrat primer a la plaça de Sant Jaume, davant un Palau de la Generalitat custodiat per una dotzena de Mossos d’Esquadra, per pujar posteriorment per la Via Laietana i el carrer de Pau Claris fins a la Delegació del Govern a Catalunya.

Entre proclames com “els catalans no ens rendirem”, “som república” o “llibertat presos polítics”, els manifestants han parat davant la Direcció de la Policia Nacional, a la qual han llançat nombrosos avions de paper elaborats a partir de fullets que havien distribuït els organitzadors.

Pressió pels presos

Notícies relacionades

Encapçalats per una pancarta que deia ‘Per la nostra sobirania i els nostres drets socials, no pararem’, i amb una gran estelada portada per diversos manifestants, la protesta ha prosseguit per la Via Laietana fins a arribar al carrer de Casp, cantonada en la qual hi ha la seu de la Conselleria de Justícia. Seguidament, han continuat pel carrer de Roger de Llúria fins a arribar a l’edifici de la Delegació del Govern, custodiat per nombroses furgonetes i efectius dels Mossos.

Altres de les pancartes que s’han vist han sigut: “No votem pactes autonòmics, vam votar independència, Seguirem al carrer fins a la plena sobirania” i “Obriu les presons”. Els convocants han repartit entre la ciutadania un fullet titulat ‘27-O. Un any de renúncies, un any de submissió’, que avisa que “no és temps de commemoracions, sinó de reivindicacions”, i que acaba sentenciant: “Avui ratifiquem l’inici d’una nova etapa. S’ha acabat el temps dels simbolismes”.