Entrevista

Ponsatí: "Els que es van posar a disposició de la justícia es van entregar"

L'exconsellera creu que el "problema" és que el Parlament no té mandat i aposta per unes eleccions

jregue42890115 catalunya s former education minister clara ponsati arrives 180625125523

jregue42890115 catalunya s former education minister clara ponsati arrives 180625125523 / RUSSELL CHEYNE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’exconsellera d’Educació Clara Ponsatí creu que els membres del Govern que es van posar a disposició de la justícia després del 27-O  "es van entregar". "Trobo d’una incongruència màxima posar-te a disposició de la justícia de la qual t’acabes de declarar independent", ha assegurat en una entrevista a 'El Punt Avui'.

En aquesta línia, Ponsatí considera que "tenir tot el Govern a l’exili hauria sigut més potent". Segons l’exconsellera, que viu a Escòcia, el "problema" actual és que el Parlament no té mandat i aposta per una "recomposició electoral", és a dir, per convocar eleccions. "No sé si el millor moment és ara, d’aquí a tres mesos o d’aquí sis, no ho sé, però em sembla que no tenim escapatòria", ha assegurat.

"Dissonàncies que no ajuden"

En el mateix context, l’exconsellera ha defensat que l’independentisme ha de recompondre’s electoralment i que ha de parlar amb més claredat a la base social, ja que, segons Ponsatí, hi arriben "missatges contradictoris". I ha posat d’exemple que la conferència del president de la Generalitat, Quim Torra, a Ginebra i les declaracions del conseller d’Exteriors, Ernest Maragall, a la BBC són "dissonàncies que no ajuden".

Notícies relacionades

"Des de fora la sensació és que no acabo de veure l’avantatge de mantenir el funcionament normal del govern autonòmic ", ha afegit.

Quan se li pregunta per si s’adherirà a la Crida, ha dit que de moment no ho ha fet perquè li sembla que és una proposta que "encara està molt per definir". En vista d’aquesta situació, prefereix esperar els esdeveniments. "És necessari que demostrin que és una jugada realment d’obertura, i que serveix de veritat per fer renovació i no és només una eina per sortir del pas de forma tàctica", ha afirmat. Amb referència a si descarta tornar a la política activa, Ponsatí no descarta res argumentant que viu "al dia", i ha afegit que no està retirada de la política perquè forma part de la definició de l’exiliat.