Ponsati sobre la independència: "Jugàvem a pòquer i anàvem de catxa"

zentauroepp40854098 councillor of education of the generalitat of catalonia clar180226085055

zentauroepp40854098 councillor of education of the generalitat of catalonia clar180226085055 / EMMANUEL DUNAND

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'exconsellera d'Ensenyament, actualment a Escòcia, Clara Ponsatí va assenyalar divendres, segons relata el mitjà digital 'L'Unilateral' en un acte celebrat a Londres, en el qual va participar mitjançant videoconferència, que el Govern, la tardor passada en què es van succeir el referèndum de l'1-O i la declaració d'independència, va estar "jugant a pòquer" amb l'Estat espanyol i que la part catalana "anava de catxa". És a dir, no comptaven amb prou força com per dur a terme els seus plans.

La mateixa Ponsatí ja va reconèixer, amb altres paraules, el mes de novembre passat, que la Generalitat no tenia mitjans per a fer efectiva la secessió, malgrat la declaració del Parlament.

Notícies relacionades

D'altra banda, l'exconsellera, de qui la situació al Regne Unit depèn que la justícia britànica accepti o no entregar-la a les autoritats espanyoles, ha participat aquest dissabte al congrés del Partit Nacional Escocès (l’SNP, en les seves sigles en anglès).

Allà ha estat ovacionada dempeus pels 2.000 congressistes situats a Aberdeen i ha afirmat que l'Estat estava aplicant una 'vendetta' "il·legal" contres els independentistes.