TENSIONS A LA CONFLUÈNCIA

Els comuns sobiranistes presenten el seu envit a la direcció

Albiach nega que el cessament del coordinador parlamentari, autor del manifest crític, sigui fruit de les discrepàncies polítiques

elisenda

elisenda

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’espai dels comuns segueix en combustió des que Xavier Domènech va llançar la tovallola. Era la cola que mantenia unida la confluència, la tapa que evitava que saltés pels aires l’olla a pressió de l’espai. Després de la seva sortida tots els conflictes larvats han sortit a la superfície. Jéssica Albiach, substituta de Domènech al front dels comuns al Parlament, ha defensat aquest dimarts la decisió de prescindir de Marc Grau com a coordinador del grup parlamentari. Grau, persona d’estreta confiança de la portaveu parlamentària Elisenda Alamany, va ser rellevat del seu càrrec aquest dilluns, hores abans que es presentés el manifest del sector sobiranista, escrit precisament per l’avui ja excoordinador parlamentari.

Albiach, presidenta del grup de Catalunya en Comú-Podem al Parlament, ha explicat que se l’havia cessat perquè havia "perdut la confiança de la majoria del grup parlamentari". I ha assegurat que "en cap cas aquest cessament s’ha realitzat per discrepàncies polítiques, sinó com una necessitat evident per millorar els mecanismes de gestió interna, agilitzar la presa de decisions i fer-la més transparent". 

Notícies relacionades

Després de la marxa de Domènech l’executiva dels comuns havia plantejat la necessitat de reorganitzar el grup. I Grau estava en el punt de mira de diversos sectors de la confluència. Hi havia hagut negociacions per arribar a un acord fins aquest dilluns. Segons els sobiranistes s’havien citat a continuar parlant. Però finalment Albiach va anunciar la decisió hores abans que aquest sector presentés el seu envit en forma de manifest. "Després de setmanes d’intentar reconduir la situació no ha sigut possible. El més lògic era cessar-lo quan no comptava amb la confiança del majoria del grup". Albiach no s’ha mostrat preocupada perquè el manifest dels sobiranistes pugui derivar en una escissió ni que hi pugui haver divisió de vots als plens. "La diversitat és una riquesa de l’espai des del moment de la seva constitució. La pluralitat i el debat sempre és benvingut. Però si hi ha companys que creuen que l’espai s’ha d’obrir es pot parlar amb naturalitat".

El manifest dels comuns sobiranistes es donarà a conèixer aquest dimarts a la set del vespre al Centre Cívic Casa Golferichs. S’espera que hi acudeixin per donar recolzament a la iniciativa, a més d’Alamany i Joan Josep Nuet, també membres de l’executiva de Catalunya en Comú i altres integrants de la formació. Però també altres membres de partits sobiranistes que segueixen amb interès aquesta iniciativa, pendents de veure si queda en simple corrent intern o aconsegueix vida pròpia.