Pablo Iglesias parlarà per telèfon amb Puigdemont després de la seva reunió amb Junqueras

El secretari general de Podem trucarà "en les pròximes hores" a l'expresident català

zentauroepp45525485 pablo iglesias181019162231

zentauroepp45525485 pablo iglesias181019162231 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Efe / Madrid

El secretari general de PodemPablo Iglesias, parlarà per telèfon "en les pròximes hores" amb l’expresident català Carles Puigdemont, han indicat a Efe fonts properes al dirigent de Podem, que divendres passat es va reunir a la presó de Lledoners amb el líder d’ERC, Oriol Junqueras.

Per la seva banda, fonts pròximes a l’expresident Carles Puigdemont han indicat a Efe que "no tenim constància" d’aquesta possible trucada de Pablo Iglesias, i s’han limitat a assenyalar que, si es produeix, informaran de la conversa posteriorment.

Iglesias va afirmar després d’entrevistar-se amb Junqueras que la seva intenció era afavorir la distensió i el diàleg amb l’objectiu d’afavorir acords polítics amb els dirigents catalans, en plena negociació dels Pressupostos per al 2019.

Notícies relacionades

En aquest procés, aquest diumenge mateix s’ha conegut que Iglesias es reunirà demà amb el lehendakari, Iñigo Urkullu, a la seu de la Presidència del Govern basc a Vitòria.

Iglesias estarà acompanyat en la trobada amb Urkullu pel secretari general de Podem Euskadi, Lander Martínez. Fonts de la Presidència basca han indicat que l’objectiu d’aquesta reunió és analitzar "la situació política de l’Estat".