PRECAMPANYA ANDALUSA

Pablo Casado: «És inassumible que a Espanya mani un pres»

El líder del PP exigeix a Sánchez que expliqui què va pactar Iglesias amb Junqueras a la presó de Lledoners

Matisa que el problema educatiu és a tot Espanya i no només a Andalusia, després de la polèmica creada per Tejerina

undefined44562741 madrid  06 08 18  rueda de prensa de pablo casado  president181005194536

undefined44562741 madrid 06 08 18 rueda de prensa de pablo casado president181005194536 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol

L’ala conservadora té nova munició dialèctica contra el Govern. La polèmica visita Pablo Iglesias al líder d’ERC, Oriol Junqueras, a la presó de LledonersPablo Iglesiasd’ERC, Oriol JunquerasLledoners (Barcelona), ha servit aquest dissabte d’argument al president del PP, Pablo Casado, per atacarPedro Sánchez atiant la idea d’un Executiu “agenollat” davant de les exigències de les forces independentistes. 

“Per a nosaltres és inassumible que a Espanya mani un pres, no podem tolerar-ho, ni que s’enviï un missatge d’aquells que han volgut donar un cop d’Estat”, ha advertit. En un to especialment dur, Casado ha criticat que el futur polític d’Espanya es decideixi “a bis a bis carceraris” i ha exigit al president del Govern que aclareixi amb quins objectius va anar el podemista a reunir-se amb Junqueras i quins són els acords que han adoptat.

“Que expliquin a què va anar Iglesias a la presó, a quins compromisos va arribar, i que expliquin si el Govern està agenollat davant dels independentistes i Podem”, ha reclamat des de Granada, en l’acte de presentació de les candidatures del PP a les eleccions andaluses. “No podem estar al mandat d’un pres que vol destrossar Espanya”, ha proclamat. 

El líder conservador ha assegurat que sent “vergonya aliena” al veure que són els qui “sostenen” Sánchez “llancin advertències des de la presó” i que siguin Otegi o Junqueras els qui “marquin la política”. Des d’aquesta posició, ha reclamat al president del Govern que convoqui eleccions. 

Provant de buscar l’esquerda entre els socialistes, ha apel·lat a la presidenta de la Junta, Susana Díaz, perquè doni la seva opinió sobre la visita d’Iglesias a Junqueras. 

Problema de tots

Notícies relacionades

Casado ha provat d’apagar el malestar ocasionat després de les polèmiques paraules de l’exministra d’Agricultura, Isabel Tejerina, indicant que els nens andalusos van més retardats que els d’altres autonomies.

El conservador ha assegurat que el problema educatiu és generalitzat a Espanya per “el fracàs” de les lleis socialistes i ha rebutjat que sigui una qüestió circumscrita a Andalusia. “El problema el tenim a tot Espanya”, ha insistit.