Sánchez viatjarà a Cuba el 22 i 23 de novembre

El líder socialista serà el primer president que visita l'illa en 32 anys

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

Pedro Sánchez trenca amb l’allunyament entre els presidents del Govern espanyols i Cuba. El líder socialista es desplaçarà a l’illa els pròxims 22 i 23 de novembre i serà el primer cap de l’Executiu que la visita en els últims 32 anys, han anunciat aquest dimarts fonts de la Moncloa.

El viatge de Sánchez es va tancar gairebé per complet, a falta de data, a finals de setembre, durant l’Assemblea General de l’ONU a Nova York. El president va aprofitar la trobada per reunir-se amb el seu homòleg cubà,Miguel Díaz-Canel,successor deFidel i Raúl Castro.

Notícies relacionades

El Govern socialista reforça així la importància que atorga a la política internacional, mostrada en els continus viatges de Sánchez, i ve a posar fi a una anomalia, sobretot tenint en compte els estrets llaços entre Espanya i l’illa caribenya. Fonts de la Moncloa consideren difícil d’entendre que altres líders de països amb una relació més llunyana amb Cuba, com França i Itàlia, haguessin viatjat allà en els últims temps per celebrar trobades bilaterals i Espanya no. José María Aznarva participar en una cimera iberoamericana a l’Havana el 1999, però l’últim viatge oficial a l’illa va ser el deFelipe Gonzálezel 1986.

Al costat de la seva visita a Cuba, Sánchez, que ja va estar a finals d’agost a Xile, Bolívia, Colòmbia i Costa Rica, viatjarà en dues ocasions a Llatinoamèrica. A mitjans de novembre serà a Guatemala per participar en la cimera iberoamericana. A finals del mateix mes, anirà al G-20, a Buenos Aires.