Iglesias es reunirà amb Junqueras a la presó per parlar dels Pressupostos

El líder de Podem anuncia que desitja reunir-se "com més aviat millor" amb el dirigent empresonat

iglesias-junqueras / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha confirmat que vol reunir-se "com més aviat millor" amb el d’ERC, Oriol Junqueras, i que anirà a veure'l a la presó "aviat", tot i que ha assegurat que "encara no hi ha data" per a la celebració de la trobada, en la qual parlaran delspressupostos del 2019.

"Vull veure’m amb Junqueras aviat, com més aviat millor, encara no hi ha data", ha dit Iglesias als passadissos del Congrés, on ha assegurat que està "plenament disponible" per reunir-se amb tots els interlocutors polítics sobiranistes "estiguin en llibertat o a la presó".

Segons ha explicat, la seva intenció és parlar amb l’exvicepresident català "de política" i "de moltes coses", entre les quals del necessari recolzament d’ERC per tirar endavant els Pressupostos Generals de l’Estat per al 2019.

Confiança en ERC

Iglesias ha apuntat que, tot i que la llibertat dels dirigents independentistes presos és un "problema polític", que els ciutadans catalans no arribin a fi de mes també ho és, per la qual cosa s’ha mostrat confiat a aconseguir que ERC no rebutgi en el Congrés els comptes del Govern.

"Jo estic convençut que una força política d’esquerres no impedirà que els ciutadans a Catalunya puguin guanyar 900 euros de salari mínim, que pugi la dependència o que es protegeixi els inquilins i s’abaixin els preus dels lloguers", ha argumentat.

Notícies relacionades

Després de defensar que la seva reunió amb Junqueras és una cosa "normal" i "saludable" perquè "s’ha de normalitzar el diàleg polític", Iglesias ha lamentat que la trobada hagi de ser a la presó de Lledoners ja que, ha recordat, desitjaria que no fos allà.

Sobre la petició d’ERC que el Govern insti la Fiscalia a demanar la llibertat dels presos a canvi de recolzar els pressupostos, ha insistit que "la política no s’esgota en un tema", tot i que aquest tema sigui "important" i la seva posició sigui que els presos haurien de ser fora