12-O

Crema d'estelades en la protesta de l'extrema dreta a Barcelona

Els assistents han proferit crits contra els independentistes i els refugiats

fcasals45437200 barcelona 10 10 2018 barcelona manifestaci n democracia na181012131818 / NGEL GARC A

fcasals45437200 barcelona 10 10 2018  barcelona  manifestaci n democracia na181012131818
fcasals45437215 barcelona 10 10 2018  barcelona  manifestaci n democracia na181012131839

/

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Uns 150 ultres han participat en la protesta convocada pel partit d’extrema dreta Democracia Nacional, juntament amb la Falange Española y de las JONS, i han cremat estelades i han emès crits contra els independentistes.

► Manifestacions a Barcelona pel 12 d’Octubre, en directe

Manifestacions a Barcelona pel 12 d’Octubre

Com solen fer cada 12 d’Octubre, els ultres s’han citat a la plaça d’Espanya i d’allà s’han dirigit a Montjuïc, on ha tingut lloc la crema de banderes independentistes catalanes.

Diverses organitzacions, sota el lema “España ni se vota ni se negocia: se defiende”, s’han concentrat a la plaça Espanya per pujar per la muntanya de Montjuïc fins a la plaça Sant Jordi. Els manifestants han portat banderes espanyoles i franquistes, i han llançat consignes contra els CDR i l’independentisme, com “Separatistas terroristas” i “Puigdemont a prisión”.

També han reivindicat la unitat d’Espanya amb crits com “Unidad nacional”, “España, una, y no cincuenta y una”, i “Esta es nuestra tierra y hay que defenderla”, entre d’altres. Al final del recorregut han cremat diverses banderes estelades i una pancarta de l’ANC, i han acabat amb un acte amb diversos discursos.

El cap nacional de la Falange, Manuel Andrino, ha alertat que l’independentisme "ha comprovat que el 155 no serveix per a res", ja que critica que els partits independentistes puguin influir en la formació del Govern central.

El secretari de Democracia Nacional, Luis Mateos, ha afirmat que Catalunya, la Comunitat Valenciana, les Balears, Navarra i el País Basc "es troben en estat d’insurrecció" i que l’Estat ha abandonat els catalans no independentistes, segons ell.

Contra l’exhumació de Franco

També ha intervingut el president del Movimiento Católico Español, José Luis Corral, que ha carregat contra el projecte d’exhumar Francisco Franco del Valle de los Caídos. En declaracions als mitjans, el vicepresident de Democracia Nacional, Gonzalo Martín, ha defensat que "Espanya no es pot votar ni negociar" i ha apostat per abolir les autonomies. També en declaracions als periodistes, Andrino (Falange) ha acusat l’Estat d’abandonar les seves funcions a Catalunya i ha advertit que "plantaran cara, costi el que costi", a l’independentisme.

Notícies relacionades

Aquest divendres, 12-O, s’han celebrat dues manifestacions més a Barcelona. L’organitzada pel moviment Espanya i Catalans sota el lema “Barcelona, garant de la Hispanitat” i la convocada per la Plataforma Antifeixista de Barcelona.