ANUNCI

El Govern revertirà el decret que va facilitar la sortida d'empreses de Catalunya després de l'1-O

La vicepresidenta, Carmen Calvo, acusa el PP de provocar una "destrossa important" en l'economia catalana

Considera que a Escòcia "no hi va haver un referèndum pactat", sinó que a David Cameron la situació "se li va escapar de les mans"

zentauroepp45417153 pimec pere relats181010205303

zentauroepp45417153 pimec pere relats181010205303 / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern de Pedro Sánchez revertirà el decret llei aprovat per l’Executiu de Mariano Rajoy per agilitar el canvi de domicili d’empreses i que va facilitar la sortida d’empreses de Catalunya després del referèndum independentista de l’1-O i la declaració unilateral del 27-O. Un decret al qual el PSOE va donar suport en la convalidació al Congrés, el 19 d’octubre del 2017, amb l’argument que es tractava d’un instrument per contrarestar la incertesa generada per un govern que diu que "està disposat a saltar-se la legal·litat vigent", en al·lusió al Govern de Carles Puigdemont.

Així ho ha anunciat aquest dijous la vicepresidenta, Carmen Calvo, en declaracions a RAC-1. "Les empreses van marxar de Catalunya per la inseguretat de la situació. El Govern del PSOE ha vingut per ajudar Catalunya i a revertir el decret que els facilitava la sortida", ha explicat Calvo, abans d’acusar el PP de realitzar una "destrossa important" a l’economia catalana amb la seva gestió de la crisi.

La vicepresidenta també ha considerat que Rajoy es va equivocar al deixar la situació "exclusivament en mans dels jutges" i ha destacat els esforços de l’Executiu socialista per dur a terme un "procés de normalització a Catalunya", tot i que ha remarcat que de "l’altre costat", en al·lusió al Govern de Quim Torra, "l’ajuda no arriba".

"A Escòcia no hi va haver referèndum pactat"

Calvo ha insistit igualment a rebutjar negociar un eventual referèndum d’autodeterminació, ja que, ha recordat, "no existeix cap constitució de les democràcies amb què Espanya es compara en les quals hi hagi la possibilitat de fer un referèndum per a la ruptura".

Notícies relacionades

Quan li han preguntat per l’exemple d’Escòcia, ha respost que "a Escòcia no hi va haver un referèndum pactat", sinó que a l’exprimer ministre David Cameron la situació "se li va escapar de les mans", com, segons el seu parer, li va passar després amb el referèndum del Brexit.

Sobre els polítics independentistes presos, la número dos de Pedro Sánchez ha considerat que si s’allarga el procés "no tindrà sentit" que continuïn en presó preventiva.