PROCÉS PER REBEL·LIÓ

Forn vol que l'Exèrcit expliqui si es va mobilitzar per a l'1-O

Els processats per rebel·lió reclamen al Tribunal Suprem que practiqui noves proves

zentauroepp40785502 members of the deposed catalan regional government joaquim f180314120941

zentauroepp40785502 members of the deposed catalan regional government joaquim f180314120941 / GABRIEL BOUYS

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat

L’exconseller d’Interior Joaquim Forn, empresonat arran del procés per rebel·lió que s’instrueix al Tribunal Suprem, ha sol·licitat a l’Alt Tribunal que revoqui la interlocutòria de conclusió a la instrucció i que es practiquin noves proves, entre les quals que es requereixi al Ministeri de Defensa, el Centre d’Intel·ligència contra el Terrorisme (CITCO) o el Departament de Seguretat Nacional que aclareixin què van fer per evitar el referèndum unilateral de l’1-O.

Els processats també han demanat als magistrats que es practiquin diligències de diversa índole. Els exconsellers Jordi Turull i Josep Rull i els dirigents sobiranistes Jordi Sànchez i Jordi Cuixart consideren "absolutament precipitat" el tancament del sumari per part del jutge Pablo Llarena. L’exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras i l’exconseller d’Exteriors Raül Romeva han demanat al Suprem que aclareixi els criteris pels quals es va assignar al jutge Llarena la causa del procés i que assumeixi el cas sobre els preparatius de l’1-O que investiga un jutge de Barcelona.

Protecció d’infraestructures

Notícies relacionades

Forn insta al Ministeri de Defensa que informi si va adoptar protecció d’infraestructures crítiques, com ports i aeroports, i si va activar plans per mobilitzar unitats militars. El Departament de Seguretat Nacional li requereix que expliqui si va donar indicacions en vista d’"amenaces greus a la seguretat".

Sobre el CITCO, Forn sol·licita que entregui les actes de la reunió celebrada el 19 d’agost del 2017, tres dies després dels atemptats de Barcelona i Cambrils, i si els seus integrants van valorar elevar el nivell d’alarma antiterrorista "en vista de la situació política a Catalunya". Aquesta situació hauria permès mobilitzar l’Exèrcit i alliberar unitats policials.