TELE PÚBLICA

El PP i Cs critiquen el Govern per l'entrevista a Junqueras a 'Informe Semanal'

Casado qualifica l'emissió de "vergonyosa" i Rivera considera que és un intent de "blanquejar el seu soci" per preparar l'indult

zentauroepp40785026 madrid 02 11 2017 declaraci n de mienbros del govern destitu180427095715

zentauroepp40785026 madrid 02 11 2017 declaraci n de mienbros del govern destitu180427095715 / JUAN MANUEL PRATS

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Representants del Partit Popular i de Ciutadans han criticat el Govern de Pedro Sánchez per l’emissió, dissabte passat, d’una entrevista a Oriol Junqueras en el programa de TVE 'Informe semanal’,en el qual s’ha limitat a manifestar el seu rebuig de "qualsevol expressió de violència".

El president del Partit Popular, Pablo Casado, va ser un dels primers a reaccionar una vegada que el programa de la cadena pública havia anunciat la seva intenció d’emetre l’entrevista. Casado va dir, a través d’un missatge en el seu compte oficial de Twitter, que li resultava "vergonyós" que TVE emetés "una entrevista a un pres implicat en el cop d’Estat que va pretendre donar l’independentisme". "¿Aquesta és la televisió que volen?", es va preguntar. En un altre missatge, va comparar Junqueras amb Tejero i va arremetre contra la televisió pública declarant que "la diferència en el tracte penitenciari a presos només passa en dictadures o narcoestats; a Espanya no ho tolerarem".

Per la seva banda, el president de Ciutadans, Albert Rivera, va criticar que el president del Govern, Pedro Sánchez, "se saltés per decretàs" el concurs públic a RTVE per "entrevistar un pres processat per malversació i rebel·lió", amb el qual, segons ell, s’aconsegueix blanquejar el seu soci per preparar "un indult infame".

El portaveu de la formació taronja, Juan Carlos Girauta, va ser igual de dur. Va afirmar que, gràcies a la condició de "soci" del "doctor Sánchez", els presos preventius "per gravíssims delictes" tenen accés a "la televisió pública de tots els espanyols".

En resposta a aquestes declaracions per part dels dos partits, el company de partit i diputat d’Esquerra Repúblicana de CatalunyaGabriel Rufián, va assegurar que, tant al Partit Popular com a Ciutadans, "els molesta més l’entrevista d’un demòcrata com Junqueras a TVE que la festa d’un torturador com ‘Billy el Niño’ en una comissaria". 

Restablir la relació bilateral

Quant a les declaracions finalment emeses per la televisió pública, Junqueras va manifestar la seva "obligació de governar per a tothom", al mateix temps que es va remetre al programa polític amb què la seva formació va anar a les eleccions i en el qual es parlava de "restablir una relació bilateral amb l’Estat".

Notícies relacionades

També va admetre que "tots" ho haurien pogut fer millor, s’hi incloïa a ell mateix, i que no li agrada el soroll ni la gesticulació, ja que, per a ell, "no serveixen de res". "Confio que es dediquin les energies al que serveixi més als ciutadans", va afegir.

De forma paral·lela, el que va ser número dos del Govern autonòmic quan es va convocar el referèndum de l’1 d’octubre, va remarcar que "ara i sempre" rebutjarà "qualsevol expressió violenta". "Amb incidents no s’aconsegueix res", va concloure.