REVELACIÓ

Iceta va trucar a Santamaría l'1-O per demanar-li que paressin les càrregues policials

El líder del PSC va advertir a la llavors vicepresidenta que l'actuació policial només provocaria que sortís més gent al carrer

fcasals36373397 barcelona 21 11 2016 la vicepresidenta del gobierno  soraya 181005105255

fcasals36373397 barcelona 21 11 2016 la vicepresidenta del gobierno soraya 181005105255 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual

El primer secretari del PSCMiquel Iceta, va trucar durant el matí de l’1-O a la llavors vicepresidenta del Govern central, Soraya Sáenz de Santamaría, per demanar-li que cessessin les càrregues policials, segons han confirmat aquest divendres a EL PERIÓDICO fonts del PSC.

Després de veure les imatges de les dures càrregues de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil des de primera hora en alguns col·legis electorals per retirar les urnes, el dirigent socialista es va decidir a agafar el telèfon per trucar tant a la direcció del seu partit com a la Moncloa.

"Va trucar per demanar que paressin les càrregues policials, que farien sortir més gent al carrer. I que nosaltres trauríem un comunicat molt dur i que abans els avisava", han explicat aquestes fonts del PSC.

Notícies relacionades

No obstant, el partit ha negat que Iceta amenacés que el PSC aniria a les escoles a votar si el Govern no retirava la policia, en contra del que ha publicat aquest divendres el diari 'Público'.

En declaracions a TV-3, Iceta ha explicat també que va dir a Santamaría que "estaven cometent un error polític gravíssim". "Era tan obvi que allò no s’hauria d’haver fet mai i que tindria efectes molt negatius sobre la imatge d’Espanya i sobre la mateixa convivència, que jo crec que qualsevol persona assenyada havia de fer el que vaig fer jo", ha afegit.