DESPRÉS DE LA CRISI DEL PARLAMENT

Torra i Aragonès pacten aguantar el Govern fins a la sentència de l'1-O

El president i el vicepresident traslladen una imatge d'unitat i admeten errors de "coordinació" en el si de l'Executiu

epress-20181005-torra-y-aragons-se-conjuran-para-fortalecer-el-govern / periodico

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena

El president i vicepresident del Govern han traslladat aquest divendres una imatged’unitat, després de la tempesta huracanada que les seves respectives forces han viscut aquests últims dies i que van deixar a l’Executiu català molt malferit en la seva cohesió interna. Més que un acord de mínims, una constatació per les dues parts que qualsevol cosa que no sigui mantenir aquest Executiu en vida fins a la sentència dels judicis al procès  podria desembocar en un fracàs mortal per a l’independentisme.

"Constatem que els mecanismes de coordinació són millorables", ha acceptat Pere Aragonès, que s’ha acollit, així mateix, a allò de l’'enemic extern’, és a dir, a la repressió de l’Estat, com a causa motor de totes les baralles entre postconvergents i republicans. Una cap de turc extern que també ha sigut citada per Quim Torra: "El Govern, malgrat el canvi a la Moncloa, no aixeca el peu de la repressió. Ens sentim vigilats en tots els nostres moviments".

Més estabilitat

Notícies relacionades

Aquesta pressió és la que suscita les situacions sobre les quals ERC i JxCat discuteixen, han assenyalat Torra i Aragonès. És per això que el president ha remarcat l’acord del passat 2 d’octubre, "pel qual el Parlament no va acceptar la intromissió en la seva sobirania d’un jutge".

Per tot això, els dos líders s’han conjurat per dotar de màxima estabilitat aquest Govern, fins i tot com a mínim, fins "al moment crucial per a l’independentisme", que serà la sentència del judici. "Els judicis als polítics centren la legislatura", ha sentenciat.