CENTRAT EN BADALONA

Albiol deixa el Parlament i inaugura la disputa per la presidència del PPC

Els populars catalans celebraran un congrés al novembre per decidir el nou lideratge

fcasals45334994 el l der del ppc  xavier garc a albiol  als faristols del pa181005115844

fcasals45334994 el l der del ppc xavier garc a albiol als faristols del pa181005115844 / Rafa Garrido

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El PPC ha optat per apressar la renovació de la seva cúpula. El lideratge de Xavier García Albiol va arribar a la fi després de la desfeta electoral del 21-D, però els populars van consensuar que l’havien de mantenir al capdavant per no inaugurar una pugna que comportés més ferides internes. En aquell temps va ser Mariano Rajoy que va renunciar a acceptar la seva dimissió, i l’arribada de Pablo Casado semblava sostenir-lo un temps més fins que ell mateix s’acomodés al càrrec i airegés el fracàs a les urnes.

Albiol va anunciar al juliol que convocaria un congrés passades les eleccions municipals per evitar la tensió mediàtica que li requeria constantment des del gener una data per anunciar l’abandonament. Mentrestant, aguantava, obcecat en la seva campanya per tornar a alçar la vara badalonina i allunyat de la primera línia. De fet, va ser el portaveu Alejandro Fernández que va inaugurar el curs polític amb un contundent discurs contra el president Quim Torra en el debat de política general.

"He sol·licitat al president del PP, Pablo Casado, la convocatòria d’un congrés extraordinari per escollir un nou president del PP de Catalunya perquè pugui seguir amb la noble tasca de mantenir la bandera de la democràcia i la convivència", ha deixat anar Albiol després de reunir-se el Comitè de Direcció de la formació.

Notícies relacionades

Els moviments en la direcció s’han orquestrat amb Génova. Després de reunir-se van acordar que era el moment de fer-ho, l’espai idoni a la trepidant agenda política. I volen liquidar-ho ràpid per censurar polèmiques. Per això han convocat el conclave per al proper 10 i 11 de novembre. Tan sols un mes de campanya, poc marge per als candidats que vulguin fer un pas endavant, tot i que fonts internes apunten que tot està encarrilat i que s’han anat preparant per a aquest escenari des de les eleccions passades.

A les travesses apareixen diversos noms que ja van sonar en el seu moment, amb especial èmfasi en el de la portaveu de la formació al Congrés dels Diputats, Dolors Montserrat, i el d’Alejandro Fernández. L’exministra presumeix de bon perfil, però el nou càrrec a Madrid complica que vulgui moure’s a Barcelona. Tampoc l’enlaira el recolzament que va donar a María Dolores de Cospedal en la carrera per succeir Rajoy, fins i tot erigint-se en el seu portaveu. Per la seva banda, tots donen per fet que Fernández es postularà, un home de la confiança de Casado que es va posicionar al seu costat quan pocs creien que es podria anteposar al duel Santamaría-Cospedal. I l’electorat intern a Catalunya va reflectir que estava amb el nou líder,que va arrasar a Catalunya