però insisteix en el tall del 3%

Rivera, disposat a debatre sobre la il·legalització de la CUP que planteja Casado

Ciutadans demana al PP que «vagi seriosament» i obri un debat sobre les forces independentistes en la política espanyola

albertriveraciutadans

albertriveraciutadans

1
Es llegeix en minuts
ACN

El líder de Ciutadans (Cs), Albert Rivera, s’ha mostrat aquest dijous disposat a debatre sobre l’aplicació de la llei de partits a la CUP, en la línia del que ha plantejat el president del PP, Pablo Casado. No obstant, ha demanat als populars que vagin més enllà i abordin la possibilitat de fer fora els partits independentistes del Congrés. En aquest sentit, ha recordat que la seva formació aposta per establir un mínim de vots del 3% en tot l’Estat per poder obtenir representació al Congrés, el que actualment deixaria fora de la cambra espanyola ERC (2,63%) i el PDECat (2,01%).

“Si realment els preocupa el paper de partits que volen anar contra la Constitució, Cs planteja una qüestió que és a tot Europa pràcticament: que per estar al Congrés has de tenir vots a tot Espanya, almenys un 3%”, ha assenyalat.  En aquest sentit, ha apuntat que “si el PP està disposat a canviar de criteri i obrir un debat sobre el paper dels partits separatistes en la política espanyola” ell estarà “encantat”, perquè “encara no som conscients que el nacionalisme és una ideologia que va en contra dels valors constitucionals i les llibertats en molts casos”. 

Necessiten el PSOE

Notícies relacionades

No obstant, ha recordat que –per poder adoptar aquest tipus de mesures– es necessiten majories reforçades en el Congrés i, per tant, que el PSOE se sumi a les propostes. Si no, va dir, “per molt que el PP i Cs estiguem d’acord no podem fer-hi gaire cosa”.

Rivera ha fet aquestes manifestacions en una entrevista a RNE en què ha insistit en la necessitat de tornar a aplicar a Catalunya el 155 i la convocatòria d’eleccions generals a l’Estat, perquè “estem en mans de Torra” i “Sánchez ha entregat el govern a un supremacista”.