DEBAT DE POLÍTICA GENERAL

ERC admet que desconeixia l'ultimàtum de Torra a Sánchez

El diputat republicà Gerard Gómez reconeix que ignorava "el detall" de la proposta feta pel president, tot i que diu que la comparteix

rufin-a-torra-los-ultimtums-los-carga-el-diablo-y-el-diablo-viste-de-ciudadanos / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El diputat ERC al Parlament Gerard Gómez ha reconegut aquest dimecres que la formació republicana no coneixia "en concret" que el president de la Generalitat, Quim Torra, faria un ultimàtum al Govern de Pedro Sánchez  faria un ultimàtum al Govern de Pedro Sánchezperquè pacti un referèndumd’autodeterminació a Catalunya en el termini d’un mes. No obstant, Gómez ha dit que el seu partit comparteix "la visió" del que va anunciar ahir Torra.

En declaracions a RNE, recollides per Europa Press, el diputat d’Esquerra ha assenyalat que la seva formació va parlar amb el president sobre les línies generals del seu discurs, però ha admès que no coneixia la proposta concreta feta per Torra en el seu discurs en el debat de política general.

"Vam parlar en general del discurs, sabíem les línies genèriques i les propostes, però el detall concret, no", ha afirmat Gerard Gómez.

"Comparteix la visió"

No obstant, el parlamentari independentista ha tret ferro al tema afirmant que ERC "comparteix la visió" del que va plantejar el president de la Generalitat i ha assegurat que està d’acord a pressionar Sánchez amenaçant de retirar el suport parlamentari al Govern central si no avança en la proposta d’una consulta sobiranista.

"El recolzament a Sánchez no és gratis, ningú espera que li donem suport i que no es mogui ni un dit", ha al·legat el diputat català, que ha instat el president de l’Executiu a obrir el diàleg "sense límits".

Parlar de tot

I ha recordat que si la voluntat del Govern socialista és dialogar, "s’haurà de parlar de tot". Gómez ha assenyalat que la proposta de referèndum uneix el 80% ciutadania, i si l’Executiu diu que no a aquesta proposta "no es pot esperar un recolzament amb els ulls tancats".

Preguntat peldiàleg bilateral, el diputat d’ERC ha valorat com a positiu avançar en aquests fòrums, però ha recordat que l’acordat fins ara entre el Govern i la Generalitat són "compliments d’acords" que fins ara no es respectaven.

Notícies relacionades

"Volem parlar i crear un clima de distensió, però parlar de tot és també parlar del dret a un referèndum d’autodeterminació. El diàleg estarà truncat si no es parla d’això, no serà complet", ha resumit.

En aquesta mateixa línia s’ha pronunciat en una entrevista a TVE la republicana Anna Caula, que també ha admès desconèixer el detall de l’ultimàtum de Torra a Sánchez.