28 set 2020

Anar al contingut

DISTINCIÓ

Marlaska dona llum verda a la medalla a Millo que va proposar el Govern de Rajoy

El delegat del Govern durant l'1-O i el 155 rebrà una condecoració al mèrit civil de mans de la Guàrdia Civil

ACN

Marlaska dona llum verda a la medalla a Millo que va proposar el Govern de Rajoy

ALVARO MONGE

L’exdelegat del Govern a Catalunya durant l’1-O i màxim responsable de l’Estat a Catalunya durant l’aplicació del 155, Enric Millo, rebrà la Gran Creu de Plata al mèrit civil de mans de la Guàrdia Civil.

La proposta la va fer l’Executiu de Mariano Rajoy i l’ha firmat l’actual ministre d’Interior del Gabinet socialista, Fernando Grande-Marlaska, abans de la celebració del dia de l’institut armat, el 12 d’octubre.

El ministre ha defensat que no és “sectari” i que no ha rebutjat la proposta perquè no hi ha res que no hagi sigut “procedent”. La medalla no compta amb dotació econòmica.

Marlaska ha comparegut aquest dimarts a la Comissió d’Interior del Senat, on Josep Lluís Cleries (PDeCat) li ha qüestionat el reconeixement a Millo“El condecoren per cada patacada que es va donar l’1-O”, ha ironitzat Cleries que ha considerat “un insult” la condecoració.

El ministre ha contestat al·legant: “Si tinc les propostes i no hi ha res gaire específic que se salta qualsevol possibilitat per entendre que la condecoració és procedent, no la tiraré enrere”. Marlaska ha especificat que la distinció és un reconeixement a la seva vida pública, “comparteixi o no la totalitat de la seva actuació”.

Temes: Enric Millo