NOVA ENTREGA DE LES GRAVACIONS

Villarejo explica les seves reunions amb Garzón sobre la investigació de la Gürtel

L'expolicia processat per corrupció diu que es va reunir amb el jutge la vigília que aquest admetés a tràmit el cas

L'autor de la gravació enalteix el tarannà de l'exdirector de la Policia Juan Cotino, però diu trobar-li un únic problema: «És 'maricon'»

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Nova entrega de lesgravacions de l’excomissari José Manuel Villarejo en la reunió del restaurant Rianxo de Madrid de l’any 2009 en què van participar el jutge Baltasar Garzón i l’actual ministra de Justícia, Dolores Delgado, a més de diversos policies. Les gravacions que aquest diumenge publica el digital moncloa.com corresponen a un moment de la cita en què Garzón i Delgado ja havien abandonat el restaurant. En la conversa amb els policies que quedaven al local, Villarejo explica que va quedar amb Garzón uns mesos abans, el 2008, per conversar sobre la investigació de la Gürtel, just la vigília que el magistrat admetés a tràmit el cas.

Segons el relat de l’expolicia, a aquella cita preparatòria, a més d’ell i del jutge, també hi van acudir Juan Antonio González (llavors comissari general d’Informació) i José Luis Olivera (cap de l’UDEF en aquelles dates).  González i Olivera passen per ser els dos policies que van revelar la trama de corrupció lligada al PP que després es coneixeria com a Gürtel. Villarejo l’hi explica als lavabos del restaurant al comissari Gabriel Fuentes i presumeix de tenir una magnífica relació amb Garzón: “El Balta em va dir: ‘Jo, de tu, no sé per què, però me’n refio, cony, perquè ets un professional, collons, tu penques i tal, no tens re, et passa com al Gordo, no teniu sentiments”.

Villarejo continua presumint davant de Fuentes de la seva sintonia amb Garzón: “Perquè [Garzón] em va dir: ‘Em diu molt l’Alfredo, l’Alfredo em diu, refia-te'n’. I em diu ‘perquè el teu amic Alfredo’. Jo no conec l’Alfredo. I diu: ‘¿Seràs fill de puta? ¡Això no t’ho perdono!’. ¡Jo no el conec! I ell: ‘Així m’agrada, així m’agrada, que ho neguis...’.

gurtel-2008-whatsapp-audio-2018-09-29-at-201326 / periodico

Als urinaris del restaurant, Villarejo li explica a Fuentes que té un “contacte” a València que té informació de la trama de corrupció de Gürtel. I agrega que prefereix esperar “que es relaxi una mica el tema” per parlar amb ell.

Notícies relacionades

Fuentes li explica com operava la xarxa de Francisco Correa i Álvaro Pérez ‘el Bigotes’, posant com a exemple la visita del Papa Benet XV a València o mítings del PP amb “un pressupost de l’hòstia” que pagaven grans empreses en comptes del partit. “No sembla haver-hi gaire més”, convenen llavors els dos policies.

Villarejo i Fuentes parlen de Juan Cotino, exdirector de la Policia i per llavors vicepresident valencià. Li atribueixen diverses virtuts, entre les quals lloen el seu suposat desinterès pels diners, la riquesa i el prestigi personal. En aquell moment, Villarejo assenyala que l’“únic matís problemàtic” de Cotino és la seva condició sexual: “És ‘maricon’”.

gurtel-bigotes-cotinowhatsapp-audio-2018-09-29-at-201354 / periodico