Duque admet ara que hi pot haver errors i es compromet a reparar-los

El ministre de Ciència, Innovació i Universitats descarta dimitir ni assumir responsabilitats polítiques

pedro-duque-muestra-su-intencin-de-subsanar-posibles-errores-fiscales-sin-intencionalidad / periodico

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martínez

Un dia després d’intentar concloure la polèmica durant una compareixença pública en la qual va assegurar que no havia “eludit impostos”, el ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque, ha admès que pot haver comés errors entorn de la compra del seu xalet a Xàbia  a través d’una societat patrimonial però que “mai he tingut cap intencionalitat d’evadir impostos ni d’obtenir cap avantatge fiscal indeguda”.

És més, Duque ha assegurat que si els nous assessors que estudien el seu cas troben algun error serà reparat. “No sé si aquests nous assessors trobaran que he pagat de més o de menys però el que sigui ho arreglarem”, ha insistit durant una breu intervenció davant la premsa a Brussel·les, on s’ha estrenat en un consell de competitivitat.

Notícies relacionades

Duque ha confirmat que ha parlat amb el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, i que tots dos han conclòs “que no hauria de tenir cap problema” i que, en tot cas, si n’hi hagués, repararan “els errors”, tot i que ha descartat assumir responsabilitats polítiques ni posar el seu càrrec en mans de Sánchez. “No crec que la cosa mereixi ni tant sols auesta consideració. Hem parlat i hem explicat les coses i ni tan sols hem arribat a això”, ha explicat.

 “Estem parlant d’errors. La idea que tenim és transmetre que no hi ha hagut intencionalitat. Aquesta vocació de servei amb què he entrat en aquesta feina de ministre de Ciència, Innovació i Universitats d’Espanya no té res a veure amb aquests possibles errors que hi hagués hagut en el passat”, ha insistit. El ministre tampoc ha descartat acudir al Congrés a donar explicacions, tal com han demanat el PP o Ciutadans. “Al Congrés sempre s’hi ha d’anar”, ha assegurat.