L'ANC i la CUP criden a acampar a Sant Jaume contra la marxa de Jusapol

Els anticapitalistes insisteixen en la dimissió de Miquel Buch, mentre que l'entitat sobiranista es limita a censurar que veu en el Govern una «contradicció entre paraules i fets»

L'associació de policies i guàrdies civils, que es manifestarà finalment davant de la Direcció de Via Laietana, carrega contra el Departament d'Interior per «cedir als xantatges i amenaces»

jregue45191115 barcelona  25 09 2018  politica  la acampada independentista180928125052

jregue45191115 barcelona 25 09 2018 politica la acampada independentista180928125052 / JOAN CORTADELLAS

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’ANC, la CUP i els CDR van abraçar aquest divendres la proposta de l’organització juvenil Arran, vinculada als anticapitalistes,d’ocupar la plaça de Sant Jaume de Barcelona per evitar que la concentració convocada per l’associació de policies nacionals i guàrdies civils Justícia Salarial Policial (Jusapol) pugui celebrar-se en aquest lloc. 

Els agents van sol·licitar el permís de manifestació per reivindicar l’“equiparació salarial”, tot i que tenen previst realitzar un acte de reconeixement als que van participar en l’operació Copèrnic per frenar la consulta. Una part de l’independentisme, ja molest pel desallotjament de l’‘Acampada per la llibertat’, va decidir impulsar una “acampada massiva” des de prop de les 8 hores, una vegada finalitzada una marxa per la despenalització de l’avortament, i fins a les 11.30 hores de dissabte, quan pretenen celebrar un “Holi Festival”, un llançament de pintura als uniformats, emulant una popular celebració hindú que commemora la primavera. I és que a aquella mateixa hora, els policies i guàrdies civils s’ajuntaran davant de la Direcció Superior de Policia a la Via Laietana, a pocs metres de la plaça de Sant Jaume.

“Ofegarem el feixisme amb pintura”, va etzibar la portaveu Adriana Llena, i va carregar contra el Govern de la Generalitat per permetre la manifestació de Jusapol, una protesta que entenen com una “provocació”. Així mateix, va tornar a demanar la dimissió del conseller d’Interior, Miquel Buch, a qui van vestir en un cartell amb l’uniforme de la Guàrdia Civil “per col·laborar amb la repressió i les forces d’ocupació”.

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, va retraure a l’Executiu que “no acompanyi les seves paraules amb fets” i que, a més, caigui en “contradiccions”. Sobre la marxa de Jusapol, va preguntar: “¿Quin nivell d’indignitat estem disposats a suportar? Cal defensar la dignitat del nostre poble contra l’apologia de la violència de l’Estat”.

Notícies relacionades

Per la seva part, el diputat de la CUPCarles Riera, va cridar a la “mobilització permanent” i va demanar que s’“ocupi massivament de forma no-violenta l’espai públic” per “desbordar els partits i les institucions”.

Des de Jusapol, van criticar el canvi de recorregut perquè, segons el seu parer, el Departament d’Interior va cedir “als xantatges i amenaces”. Segons Interior, la decisió es basa en un informe de la Direcció General d’Administració de Seguretat que conclou que la plaça “no pot incloure de forma segura la previsió d’assistència” de les dues manifestacions i que “es poden produir alteracions de l’ordre públic amb perill per a persones o béns”.

Temes:

ANC CUP CDR Arran