Torra, escridassat a Sant Andreu de la Barca

El president ha sigut insultat al visitar l'institut on s'investiguen diversos docents acusats d'humiliar fills de guàrdies civils després de l'1-O

npgfopxdsc4cdtd5u28tj1100 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha sigut esbroncat aquest dijous a la sortida de l’institut El Palau, de Sant Andreu de la Barca (Barcelona), alguns dels professors del qual van ser denunciats per incitar a l’odi per obligar a identificar-se als fills dels guàrdies civils que hi estudiaven.

La Fiscalia va denunciar en el seu moment nou professors d’aquest centre per, presumptament, haver "humiliat”fills de guàrdies civils després de les càrregues policials de l’1-O, tot i que la causa ha sigut arxivada contra cinc d’ells i segueixen com a investigats els altres quatre.

Torra, acompanyat del conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, ha visitat aquest matí el centre educatiu, una visita que no figurava en la seva agenda oficial d’avui.

A la seva entrada i sortida de l’institut, el president català ha sigut increpat per diverses persones –algunes de les quals portaven banderes espanyoles– al crit de "fora" i "pocavergonya".

Cordó policial

Agents dels Mossos d’Esquadra han format un cordó perquè el president de la Generalitat pogués accedir al seu cotxe oficial, després d’haver-se reunit durant més d’una hora amb la direcció i el claustre de l’IES El Palau.

Els responsables del Govern han traslladat al claustre educatiu un "missatge de recolzament" després de la polèmica viscuda en els últims mesos i els han garantit que la Generalitat "serà al seu costat", segons han explicat fonts de l’executiu català.

Des de Twitter, Torra ho ha explicat: "He traslladat tot el suport del Govern a la direcció i al professorat de l’IES El Palau de Sant Andreu de la Barca. Han de poder tirar endavant el seu projecte educatiu amb total tranquil·litat i llibertat. Els mestres són el més important que tenim en aquest país". 

el-mhp-quim-torra-huyendo-como-un-cobarde-de-los-catalanes-que-considera-bestias-inhumanas-en-sant-andreu-de-la-barca / periodico

Notícies relacionades

Els congregats, molts d’ells amb banderes espanyoles, han proferit tota mena d’insults contra el president.

El jutjat d’instrucció número 7 de Martorell va arxivar les denúncies presentades contra cinc professors de l’institut. El jutge, no obstant, continua endavant amb la investigació contra tres docents més del mateix centre educatiu i ha obert un procediment individual per a cada un.