recurs desestimat

El Suprem denega de nou la llibertat de Jordi Cuixart

Els presos preventius del procés n'havien demanat l'excarceració després del «nou context»

zentauroepp40558140 madrid 16 10 2017  pol tica   declaran por sedici n trapero 171016100759

zentauroepp40558140 madrid 16 10 2017 pol tica declaran por sedici n trapero 171016100759

1
Es llegeix en minuts
EFE

El Tribunal Suprem ha desestimat el recurs presentat pel president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, contra la decisió de mantenir-lo en presó preventiva. Segons informa Òmnium en un comunicat, la sala d’enjudiciament de l’alt tribunal va traslladar la seva resolució als advocats de Cuixart el 20 de setembre passat. Considera que no han canviat les circumstàncies per revocar la presó provisional de Cuixart.

El president d’Òmnium va recórrer a començaments d’agost la decisió del Suprem de rebutjar la seva posada en llibertat, al·legant que mantenir-lo en presó preventiva suposava una “clara vulneració dels drets humans”.

Els presos preventius del procés havien demanat la seva excarceració després del “nou context” obert arran del relleu al capdavant de la Fiscalia i de la negativa de l’Audiència de Scleswig-Holstein d’entregar Carles Puigdemont per rebel·lió

Empresonat a Lledoners

Notícies relacionades

Però el Suprem va considerar no havien canviat els motius pels quals el jutge d’instrucció del cas, Pablo Llarena, va acordar-ne la presó preventiva.

Cuixart es troba en aquests moments a la presó de Lledoners (Barcelona), on va ser traslladat el mes de juliol passat des de la presó madrilenya de Valdemoro juntament amb l’exvicepresident català Oriol Junqueras, l’exconseller Raül Romeva i l’expresident de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) Jordi Sànchez.