CRISI A LA MONCLOA

Sánchez dona suport a Delgado: "Aquest govern no accepta xantatges ni amenaces"

El president defensa la titular de Justícia, descarta un canvi en el govern i critica l'oposició

20180926 408414 pedrosanchezmo 1 1 / periodico

20180926 408414 pedrosanchezmo 1 1
GRAF2726. NUEVA YORK (ESTADOS UNIDOS), 25/09/2018.- El presidente del Gobierno español, Pedro Sánchez (i), participa en la reunión de alto nivel sobre acción para el mantenimiento de la paz organizada en la sede de Naciones Unidas, en Nueva York, con motivo de la apertura del nuevo periodo de sesiones de la Asamblea de esta organización. EFE/Ballesteros

/

1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain

Pedro Sánchez es mostra inamovible en el seu suport a la ministra de Justícia, Dolores Delgado, després de la crisi oberta per la publicació de les gravacions amb el comissari José Manuel Villarejo, i insisteix que l’ultim terratrèmol no alterarà el seu govern. "No ens marcarà l’agenda política un corrupte", ha dit aquest dimecres en una roda de premsa a Nova York. També ha descartat la dimissió o expulsió de la ministra, utilitzant gairebé paraula per paraula el mateix argument que ha utilitzat la titular de Justícia aquest matí. "Aquest és un govern sense hipoteques, autònom, i les decisions sobre la composició del govern les pren el govern”, ha dit el president.

El ‘cas Delgado’ ha centrat bona part de les declaracions de Sánchez als periodistes espanyols, que ha fet una fèrria defensa de la titular de Justícia. “No deixa de ser cridaner que una persona que ha dedicat més de 20 anys al servei públic, fins i tot en circumstàncies tan complexes com la lluita contra el terrorisme gihadista, se li intenti fer mal i desprestigiar tota la seva carrera al servei de l’estat a través d’unes gravacions”.

Notícies relacionades

A més, el president ha llançat una crítica al Partit Popular, tot i que sense citar-lo expressament, pels seus atacs a Delgado. “Si l’oposició vol fer oposició a base d’informacions d’un xantatgista és la seva responsabilitat”, ha dit. 

 “Hem vingut a netejar i netejarem”,ha declarat el president del govern, que s’ha compromès a“lluitar contra la corrupció estigui on estigui”.