POLÈMICA ESTRENA

Els Reis inauguren la temporada del Teatro Real entre una xiulada per llaços grocs

El públic va protestar quan dos membres del muntatge de 'Faust' van sortir a saludar lluint el símbol de recolzament als polítics presos

z0uvtz6dzqpfjexksdaqa1100 / periodico

1
Es llegeix en minuts

La tensió amb Catalunya i els llaços grocs s’han colat a la inauguració de la temporada del Teatro Real de Madrid amb presència delsreis Felip i Letizia. La versió de 'Faust', de Charles Gounod, dirigida per Alex Ollé, un dels directors artístics de la Fura dels Baus, no va deixar indiferent el públic, que va acomiadar la funció amb unaxiulada després que dos membres del muntatge sortissin a saludar a l’escenari lluint llaços grocs en recolzament als polítics presos pel procés.

Carregada de punts còmics alhora que grotescos durant les més de tres hores que dura l’obra, que gira entorn del drama i el perdó, aquesta coproducció del Teatro Real amb la Nationale Opera & Ballet d’Amsterdam –que va estrenar la producció el maig del 2014 amb una gran acollida– no va tenir tanta sort en aquesta ocasió, en línia amb la seva estrena al Théâtre Lyrique de París, el 19 de març del 1859, quan va rebre una gèlida resposta del públic francès. Aquest dimecres, el públic de Madrid va acollir amb aplaudiments els tenors Piotr Beczala (Faust), la soprano Marina Rebek (Marguerite), el baríton Luca Pisaroni (Mefistòfil), Stéphane Degout (Valentin) o Serena Malfi (Siébel). Però, al final de l’obra, va dedicar una sonora xiulada al director i la resta de responsables de la part escènica i musical quan aquests van sortir a l’escenari.

Part dels crits de "fora, fora" eren fruit del descontentament del públic amb una posada en escena amb aires de laboratori i rectangles que emergeixen i es contreuen a l’escenari. Però també pel fet que l’escenògraf i dissenyador de vídeo Alfons Floresi el figurista Lluc Castells portessin llaços grocs al terme de la funció.

Crits de "Visca Espanya" a la sortida

Notícies relacionades

Per contra, a la sortida del Teatro Real, gairebé al punt de la mitjanit, els Reis van ser acomiadats entre aplaudiments i crits de "Visca Espanya" per més d’un centenar de persones que o bé sortien de veure l’obra o que passejaven pels voltants de la Plaça d’Oriente i el Teatro Real.

Els Reis també van ser rebuts entre aplaudiments a la seva arribada al teatre, on els esperaven la presidenta del Congrés, Ana Pastor; la vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, i el president del Teatro Real, Gregorio Marañón, entre altres autoritats. Precisament, Felip i Letizia tornaven a presidir l’obertura de temporada del coliseu madrileny després de la seva absència durant la temporada passada pelsesdeveniments a Catalunya.