CAMBRA CATALANA

Puigdemont diu que només els ciutadans poden demanar-li que renunciï a l'escó

L'expresident es mostra convençut que el Parlament el protegirà

video 3397326 / periodico

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha considerat aquest dimecres que únicament els ciutadans poden demanar-li que no segueixi com a diputat del Parlament i s’ha mostrat convençut que la Cambra catalana el protegirà, de la mateixa manera que el poder judicial ha fet amb el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena.

Durant la conferència inaugural del curs de Dret Internacional i Europeu del PXL University College a Hasselt (Bèlgica), Puigdemont s’ha referit a la polèmica sobre la decisió de mantenir o substituir els sis diputats a qui Llarena reclama que se suspengui d’activitat parlamentària.

Notícies relacionades

"La majoria d’un Parlament és triada pels ciutadans, pels votants; és això el que expressa la majoria, i jo he sigut elegit com a cap d’una llista que ha obtingut un enorme recolzament. Per tant, són els ciutadans els que han de retirar-me i han de demanar-me que ja no els representi més", ha manifestat abans de remarcar que no hi ha "cap sentència" que els obligui a deixar l’escó.

D’altra banda, l’expresident s’ha mostrat convençut que la Cambra catalana el protegirà, a ell i a la resta de diputats investigats en la causa per rebel·lió que instrueix el jutge del Suprem. "Estic absolutament convençut que el Parlament català protegirà els seus membres igual que el poder judicial ha defensat el jutge Llarena", ha afegit.