COMPAREIXENÇA

La tensa picabaralla entre Aznar i Rufián en el Congrés

El diputat d'ERC ataca durament l'expresident del Govern a compte de la corrupció en el PP i la guerra de l'Iraq

180918 aznarrufian 16-9 ep / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La compareixença de José María Aznar en el Congrés en la comissió que investiga el presumpte finançament il·legal del PP ha viscut aquest dimarts el punt àlgid durant la intervenció del diputat d’ERC Gabriel Rufián, que ha atacat durament l’expresident del Govern a compte de la corrupció i la guerra de l’Iraq. Aquestes són algunes de les dures frases que s’han intercanviat:

Rufián: ¿Té vostè vergonya?

Aznar: Senyor diputat, com que fa 18 anys menys que jo que està en aquesta casa, em permetrà el consell que no crec que es passi a la història del parlamentarisme per la via de l’histrionisme [...]. Vostè és el representant d’un partit colpista que vol trencar l’ordre institucional. Ara han volgut donar un altre cop i té els seus principals dirigents a la presó, acusats de rebel·lió i sedició.

Rufián: No té vergonya, defensa un partit fundat per colpistes de l’any 36.

Aznar: Qui digui que hi ha una caixa B en el PP, haurà de demostrar-ho.

Rufián: ¿S’adona vostè que m’està dient que intenti provar fets de corrupció sentenciats? ¿A vostè no li grinyola això, demanar-me que provi fets sentenciats?

Rufián: "¿No lifa verguenza comparar un traficant de tabac amb Zaplana, Matas, Rato, Acebes, Sepúlveda, Camps, López Viejo, Cortina, Berlusconi, el Bigotes, Bárcenas, Correa i Alejandro Agag? ¿Sap què comparteix tota aquesta gent? L’hi dic jo, abans que em digui el que va passar el 36 com si fos un trol de Twitter: tota aquesta gent va anar al casament de la seva filla a El Escorial. ¿Té la vergonya de dir-me a la cara que no tenia ni idea del que passava allà dins, que més que un casament semblava un càrtel?

Aznar: De tota la llista, ni un de sol dels meus ministres està condemnat per fets relatius a l’exercici del seu govern [...]. Jo no em vaig casar aquell dia, jo em vaig casar el 77. Sembla que és bastant lògic que el meu gendre vagi al casament de la meva filla. Per cert, la llista –quan acabi de fer-se ‘selfies’– la té malament.

Rufián: ¿És vostè el “J. M.” dels ‘papers de Bárcenas’? [...]. Sí, jo l’acuso de ser el responsable d’un partit que segons els jutges és una enorme maquinària de corrupció.

Aznar: Fixi’s, jo tinc la sensació que el meu partit m’estima molt, potser a vostè no li passa.

Rufián: Vostè es feia fotos [amb Ogiang, Gaddafi i altres dictadors]. Li demano que tingui vergonya i que no em parli a mi aquí de bombes, tingui una miqueta de vergonya".

Aznar: No crec que entre les meves obligacions hi hagi haver d’escoltar l’última part de la intervenció del senyor diputat.

Rufián: Entenc que la Udef no li mereix respecte perquè no m’ha contestat. Li torno a preguntar.

Aznar: Ignoro aquestes declaracions del cap de la Udef, no hi ha proves ni evidències d’aquestes adjudicacions.

Rufián: Vostè no és el protagonista d’un miracle econòmic amb Rago, vostè és el responsable de treure de les universitats i de les escoles la meva generació.

Aznar: Ni coneixia ni vaig contractar Correa.

Notícies relacionades

Rufián: Vostè és l’Steve Jobs de la 'Gürtel'.

Aznar: Dormo molt bé. però no tinc gat [...]. L’histrionisme i el parlamentarisme estan enfrontats. No segueixi per aquest camí perquè no li anirà bé.