Ensenyament retira agendes escolars amb llaços grocs de nou centres de la Garrotxa

El departament va tenir constància del fet divendres passat després de la queixa d'una família

a

a / Pau Masó

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat ha retirat agendes escolars repartides a alumnes de nou centres educatius de la comarca de la Garrotxa –tres dels quals de la capital, Olot– que incloïen llaços grocs en els seus fulls. Segons explica el mateix departament, la retirada es va fer efectiva divendres passat, quan van tenir constància del fet mitjançant la queixa d’una família. "Inspecció va instar els centres a tornar les agendes sense llaços", expliquen fonts d’Ensenyament. 

Així, el mateix dia, el 14 de setembre, els alumnes van tornar a casa amb els seus nous dietaris, ja sense el símbol que reclama l’alliberament dels polítics i activistes independentistes presos. 

Notícies relacionades

Segons informa Ràdio Olot, l’edició de l’'Agenda escolar de la Garrotxa' la fa el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa des de fa més de 10 anys. L’entitat encarregada d’elaborar el dietari infantil va explicar a aquest mitjà que la inclusió del llaç groc va ser un error de maquetació i que no hi va haver autorització per part de cap organisme públic. Segons recull l’emissora de la capital de la Garrotxa, el símbol reivindicatiu va ser col·locat per un treballador de la impremta per decisió pròpia.

L’agenda, destinada a alumnes de primària i secundària, ha tingut aquest any una tirada de 1.200 exemplars. La decisió de seleccionar material com les agendes escolars per a l’alumnat depèn de cada centre educatiu.