ACCIÓ JUDICIAL

El fiscal investiga els missatges independentistes abocats per megafonia a Vic

La denúncia d'un particular als Mossos d'Esquadra ha permès obrir les diligències

--no-normalitzem-una-situaci-daexcepcionalitat-i-daurgncia-nacional---recordem-cada-di / periodico

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Fiscalia Superior de Catalunya ha obert una investigació pels missatges independentistes abocats per megafonia des de l’Ajuntament de Vic. Les diligències parteixen d’una denúncia telefònica presentada per un particular als Mossos. Posteriorment, un agent de la policia catalana va comprovar in situ que des del megàfon se sent “un so intens de campanes seguit del següent missatge: ‘No normalitzem una situació d’excepcionalitat i d’urgència nacional. Recordem cada dia que encara hi ha presos polítics i exiliats. No ens desviem del nostre objectiu, la independència de Catalunya’”.

La fiscalia, per tant, ha sol·licitat als Mossos que investiguin si l’emissió de l’esmentat missatge, que se sent cada dia a les 20 hores, “ve ratificada” d’acord amb l’autoritat municipal i que aportin els documents que ho acreditin. La investigació també pretén determinar si aquest acte ha suposat alguna despesa o desemborsament per part de l’Ajuntament de Vic, ja sigui per a la instal·lació dels altaveus o per a la confecció del missatge emès. A més, es pretén aclarir si personal del consistori hi ha col·laborat.

Notícies relacionades

El decret d’obertura de la investigació destaca que per al cas que l’edició o emissió dels missatges impliqués un cost o desemborsament per a les arques municipals, se n’haurà de precisar l’import, així com la concreció del funcionari o membre de l’ajuntament que el va autoritzar.

L’Ametlla de Mar

D’altra banda, la fiscalia ha remès un ofici al’Ajuntament de l’Ametlla de Mar (Barcelona) per demanar-li que aclareixi el pagament d’una gran instal·lació amb un llaç groc en una rotonda de la localitat. Aquesta sol·licitud s’emmarca en el si d’una altra investigació per a la identificació per part dels Mossos o policies locals de persones que retiraven llaços grocs.