DIMISSIÓ XAVIER DOMÈNECH

Els inscrits a Podem hauran d'escollir un secretari general entre 11 precandidats

Des del partit no esperen una "alta participació" a causa de la celeritat del procés

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Aquest dimecres s’ha tancat el termini per inscriure candidatures en les primàries de Podem, en les quals es decidirà el nom del pròxim secretari general de la formació, després de la dimissió el 4 de setembre passat de Xavier Domènech

Hi ha un total d’11 precandidats que els inscrits al partit hauran de votar del 20 al 23 de setembre. Entre ells hi ha Jaume Durall, que va renunciar al seu càrrec de secretari d’organització per poder presentar-se, segons s’explica en un comunicat de Podem. 

També es presenta l’exsecretària de Feminismes i Coordinació Interna, Noelia Bail, i el membre del Consell Ciutadà Autonòmic, Rafael García, que ja es va presentar en les primàries del 2016.

Altres noms que es postulen són Isabel Belmonte, Francisco José Herrador, Raúl Mantilla, José Manuel Cruz, Mario Martínez, Ernest Sagrera, Ane Pereira i María José Asensio. Tots ells necessiten 150 avals telemàtics d’inscrits i tres de càrrecs orgànics de la formació per poder ser validats com a candidats. 

Calendari

Del 16 al 18 de setembre: es recolliran els avals i els avals col·legiats.

19 de setembre: es presentaran les candidatures definitives i es publicaran.

Del 20 al 23 de setembre: els inscrits al partit votaran els candidats.

Notícies relacionades

24 de setembre: es donarà a conèixer el nom del nou secretari general.

Fonts del partit han explicat que no s’espera una "alta participació" a causa de la celeritat amb què han hagut de realitzar el procés després de la sorpresa de la dimissió de Xavier Domènech.