Elionor s'estrena com a hereva a la Corona en la seva primera visita a Astúries.

Els Reis, la seva germana i la seva àvia acompanyen la princesa en aquesta cita, en la qual no pronunciarà cap discurs

princesa-leonor / periodico

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

La princesa Elionor s’estrena aquest dissabte com a hereva de la Corona per primera vegada en visita oficial al Principat d’Astúries, títol que ostenta. Està acompanyada pels seus pares, la seva germana i la seva àvia, Sofia, i no pronunciarà cap discurs.

Els Reis, les seves filles i la reina Sofia assistiran als actes del XIII centenari del naixement del Regne d’Astúries, del I centenari de la coronació de la Verge de Covadonga i també del I centenari de la creació del parc Nacional de la Muntanya de Covadonga. 

Un lloc amb història

La visita de la Princesa té lloc cent anys després que els seus rebesavis, els reis Alfons XIII i Victòria Eugènia, assistissin, el 8 de setembre del 1918, a la coronació de la Verge i van presidir la inauguració del Parc Nacional. Covadonga va ser també el lloc escollit el 1977 per a la proclamació de Felipe com a Príncep d’Astúries.

Notícies relacionades

Així mateix, amb aquesta primera visita oficial, Elionor personifica el vincle dinàstic amb el Principat d’Astúries, ja que els hereus de la Corona n’ostenten el títol des del 1388. La Princesa va protagonitzar el seu primer acte institucional al rebre el ‘Toisó d’Or’ el 30 de gener passat, dia del 50 aniversari del Rei. En aquella ocasió no va intervenir.

La Princesa d’Astúries complirà 13 anys el 31 d’octubre. Amb aquesta edat, Felip VI va fer el seu primer discurs oficial l’octubre del 1981 en els Premis Príncep d’Astúries. “En principi no està previst” que la Princesa participi aquest any en la cerimònia, segons indicava el Rei aquest estiu.