DIFÍCIL DIGESTIÓ DE LES PRIMÀRIES

Nova plantada de Santamaría a Casado

L'exvicepresidenta no acudeix a la reunió convocada pel seu nou cap per organitzar el curs polític

El 'sorayo' Ayllón accepta la vicepresidència de la comissió mixta per a la Unió Europea al Congrés

zentauroepp44394540 soraya rajoy180720201240

zentauroepp44394540 soraya rajoy180720201240

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

Una altra vegada Soraya Sáenz de Santamaría ha deixat plantat el nou dirigent del PP, Pablo Casado, el company de files a qui no va aconseguir derrotar en les primàries de juliol. L’exvicepresidenta havia d’acudir a la reunió que el seu nou cap havia convocat aquest matí al Congrés amb tots els diputats. És habitual que els líders dels partits citin els seus parlamentaris a l’inici del curs (i també durant) per parlar d’estratègia i de l’agenda de treball. 

Santamaría ha optat per no acudir a la Cambra a les nou, hora de la reunió, i caldrà esperar si ho fa al llarg del matí. En aquests moments s’està celebrant un ple en què s’estan debatent tres decrets llei del Govern que es votaran pels volts de les dues de la tarda. L’absència de la política val·lisoletana ha sigut la principal facècia entre els diputats, alguns dels quals comencen a comentar la possibilitat que pugui dimitir i deixar l’acta de parlamentària.

Ayllón, en el càrrec que ocupava el nou líder

Notícies relacionades

A l’exvicepresidenta li està costant digerir la derrota contra Casado atès que partia com a favorita en la segona volta i comptava amb el suport discret de Mariano Rajoy. El president dels conservadors li va oferir al juliol formar part del comitè executiu, a la qual cosa ella no s’ha negat en públic, però tampoc ha acceptat. Alguns dels col·laboradors que el van ajudar en la seva campanya interna s’han integrat al nou PP. És el cas de Fernando Martínez Maíllo, que ara és portaveu adjunt en el grup parlamentari; Álvaro Nadal, que presidirà una comissió i està integrat a l’executiva del partit, i Mari Mar Blanco, encarregada d’Igualtat a Génova.

A més, aquest dimecres s’ha sabut que José Luis Ayllón, mà dreta de Santamaría durant més d’una dècada, ha acceptat ser el nou vicepresident de la comissió mixta per a la Unió Europea en el Congrés, un lloc que fins ara ocupava el mateix Casado. Ayllón tampoc ha acudit a la reunió convocada pel seu president i, segons ha explicat a aquest diari, s’ha degut al fet que no ha pogut canviar un compromís que ja havia adquirit. El PP va convocar els seus diputats aquesta mateixa setmana a aquesta cita parlamentària.