DEFENSA A BÈLGICA

Ciutadans exigeix al Congrés recolzar "sense fissures" el jutge Pablo Llarena

Rivera opina que és una obligació "democràtica i moral" defensar "els que han donat la cara per fer complir les lleis" a Espanya

La formació taronja està disposada a seure amb Sánchez per acordar com i quan s'hauria de tornar a aplicar l'article 155

jregue44357738 madrid  17 07 2018 politica pleno extraordinario el presiden180827122000

jregue44357738 madrid 17 07 2018 politica pleno extraordinario el presiden180827122000

1
Es llegeix en minuts
EFE

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha presentat aquest dilluns una proposició no de llei al Congrés demanant a la Cambra que recolzi "sense fissures" la tasca de jutges i fiscals i insta el Govern a prestar "tot el seu suport i assistència" al jutge del Suprem Pablo Llarena

Rivera ha registrat al Congrés aquesta iniciativa en defensa del jutge del Tribunal Suprem després de la denúncia que Carles Puigdemont i quatre exconsellers han presentat contra ell a Bèlgica. 

El líder de la formació taronja ha apuntat que és una obligació "democràtica i moral" defensar "els que han donat la cara per fer complir les lleis" a Espanya, a la qual cosa ha afegit que no entenen "la negativa del Govern, fins ara, per actuar en aquest sentit".

Albert Rivera ha reiterat que el Congrés ha de "mandatar el Govern de manera immediata" i ha afegit que la proposició no de llei també contempla un punt en què es condemna "l’assetjament, l’assenyalament i la persecució al jutge Llarena i a la seva família".

Segons ha explicat, avui "és més important que mai" que el Congrés dels Diputats "controli un Govern descontrolat en mans de Torra i Puigdemont". Així mateix, Rivera ha insistit que el Congrés manifesti "de manera clara i nítida que Espanya i els espanyols donen suport sense fissures" a la tasca de jutges i fiscals.

A més, Rivera ha exigit a Sánchez que "faci un requeriment" al president de la Generalitat, Quim Torra, valent-se del’article 155 perquè "acati explícitament i faci complir la Constitució i l’Estatut de Catalunya". En aquest sentit, ha insistit que l’Executiu "no ha fet res" per aconseguir una "normalització" i ha assenyalat que la inacció de Sánchez està convertint Catalunya "en un territori sense llei".

Notícies relacionades

Cs, assegura, estan disposats a seure amb Sánchez per parlar i veure "de quines competències, amb quina fórmula i en quin temps cal aplicar el 155". I ha incidit que no estan disposats a legitimar el seu pacte amb els que volen "liquidar Espanya".