MENÚ 'INDEPE'

Un restaurant de Balaguer ofereix a la carta "Guàrdia Civil andalús a la brasa"

Al menú, bateja els peus de porc com "mans i fiscals del Constitucional"

sin-ttulo

sin-ttulo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

"Guàrdia civil andalús a la brasa" o "Mans de jutges i fiscals del Constitucional fets a baixa temperatura i acabats a la brasa de carbó". Aquests són dos dels plats que ofereix la carta del restaurant Nova Font Blanca de Balaguer (La Noguera), que desitja als seus clients "Salut i república, i que Déu nostre senyor us guardi".

Alweb del restaurant, situat al polígon industrial Camp Llong de Balaguer, es pot consultar que en efecte compten amb aquests dos plats a la seva carta. El de 'guàrdia civil andalús a la brasa' (sardina a la brasa) consta en els esmorzars de ganivet i forquilla a 9 euros, mentre que el de 'mans de jutges i fiscals del Constitucional fets a baixa temperatura i acabats a la brasa de carbó' (peus de porc) és un plat del menú diari d’aquest dimecres, disponible per 14,50 euros.

A la carta destaquen altres frases com "Cuinem com ens surt dels fogons" o "el 90 % d’aquest menú està cuinat i elaborat amb productes frescos i de proximitat del nostre país: Catalunya".

En declaracions a 'El País’, el gerent del restaurant, Toni Punyet, ha defensat que aquests plats han portat aquests noms des de sempre i s’ha mostrat inquiet pels "centenars"d’amenaces de mort que ha rebut per part de grups d’extrema dreta que ja ha denunciat als Mossos.

Guanyador de 'Joc de cartes'

Notícies relacionades

El restaurant Nova Font Blanca va ser un dels guanyadors del programa 'Joc de cartes' (Joc de cartes) que s’emet a TV-3 i en el que cada setmana competeixen diversos restaurants d’una ciutat o regió concreta.

En aquest cas, el restaurant lleidatà es va imposar als altres concursants per oferir el millor plat de caragols de la comarca de la Noguera.