A Banyoles

Detingut un dels encaputxats que va retirar estelades a Verges amb un ganivet a la mà

L'arrestat va actuar amb quatre persones més, que ja estan identificades

Es llegeix en minuts

Agents dels Mossos han detingut aquest divendres un home 51 anys per amenaçar presumptament amb un ganivet dos homes a la localitat de Verges en el marc d’un enfrontament entre persones del poble i un grup d’encaputxats que estaven arrencant estelades i llaços grocs. El detingut, que va actuar amb quatre persones més, que ja estan identificades, també està investigat per lesions lleus, furts i danys.

Els fets van tenir lloc l’1 d’agost passat quan un grup de cinc persones encaputxades van arrencar estelades i llaços grocs de fanals del poble. Al veure-ho, diverses persones els van recriminar el que estaven fent i van mostrar la seva oposició que continuessin la seva acció. Llavors, l’ara detingut, que portava una escala plegable d’uns dos metres d’alçària, va colpejar un home per poder continuar amb la seva activitat.Alhora, va mostrar un ganivet d’uns 15 centímetres de fulla, li va col·locar a prop de l’abdomen i el va amenaçar. Una altra persona es va interposar entre ells dos i també va rebre amenaces del detingut.

Amb antecedents 

Finalment, una de les víctimes va poder agafar la navalla que l’autor dels fets havia guardat darrere del seu cinturó i va marxar corrent. Posteriorment va entregar l’arma a la policia en el moment en què va denunciar els fets. 

Les tasques d’investigació han permès identificar l’autor d’aquestes amenaces, que avui ha quedat detingut. La detenció ha tingut lloc a Banyoles. L’home té diversos antecedents policials per delictes contra el patrimoni, atemptat als agents de l’autoritat i estafes.

Notícies relacionades

 

En el marc de l’actuació policial, els Mossos van identificar les persones que acompanyaven el detingut i van obrir diligències policials, que ja s’han enviat al jutge.