ELS VÍDEOS PREPARATORIS

Els terroristes dels atemptats de Catalunya: "Al·là ens ha elegit per fer-vos plorar sang"

Anuncien els seus atacs "des de Ripoll fins a París"

401458fc-7ea6-4b1e-8dc6-f2822f0b088d-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un dels terroristes dels atemptats de Catalunya, Mohamed Hychami, apareix en un vídeo gravat el 14 d’agost, mentre ell i els seus companys preparen els explosius a la casa d’Alcanar, i mirant a la càmera, exclama: "Ens volíeu comprar amb els nostres treballs i els vostres... la vida no ens importa gens. Al·là, lloat sigui, ens ha elegit entre milions d’homes per fer-vos plorar sang". En el mateix enregistrament, Hychami assegura: "us penedireu d’haver nascut, sobretot vosaltres, Mossos d’Esquadra". Les imatges van ser recuperades d’un telèfon mòbil i una càmera de fotos trobats a la casa d’Alcanarser recuperades d’un telèfon mòbil i una càmera que va saltar pels aires la nit del 16 d’agost. 

Quatre dies abans dels atemptats, dos dels terroristes van gravar un altre vídeo dins del seu cotxe. Un d’ells, és Mohamed Hyachami, que anuncia: "¡Us destrossarem, si Deú vol! ¡Juro per Al·là, cristians, que veureu una cosa que us encantarà, ja, ja. I que sapigueu que Al·là, lloat sigui, us ha preparat els mujahidins de Ripoll, si Deú vol, fins a París, ja, ja!. Altres terroristes com Youssef Aalla i Younes Abouyaqoub, també apareixen en les imatges gravades pels assassins, mentre que no es veu en cap d’ells l’imam, Abdelbaki Es Satty.

"Ferro als vostres caps"

Notícies relacionades

En una altra gravació també feta el 14 d’agost, Hychami mostra una granada de mà casolana que ha fabricat i diu: "Al·là, lloat sigui, amb els vostres diners ens prepara per matar-vos, en al·lusió al fet que ha robat material de la seva feina com a soldador per fabricar els explosius". Acaba amenaçant que "amb el recolzament diví, cada gram d’aquest ferro se us ficarà als vostres caps o en els dels vostres fills o en els de les vostres dones". 

L’informe dels Mossos sobre els vídeos afirma que la intenció dels terroristes era difondre’ls després dels atemptats perquè "qualsevol futur terrorista que vulgui imitar l’atemptat" pogués fer-ho.