El Partit Popular de Casado

Casado dona per «segur» que Santamaría acabarà integrada al seu equip

«Cospedal serà presidenta de la comissió d'Exteriors del Congrés i Méndez de Vigo, de la d'Educació

GRAF MADRID, 27/7/2018.-Javier Maroto, secretario de organización de PP, contesta a las preguntas de los periodistas en los pasillos del Congreso. La abstención de Unidos Podemos y los partidos independentistas y el anunciado voto en contra del PP y Ciudadanos tumbará hoy en el Congreso la aprobación de la senda de consolidación fiscal para 2019 que será el primer examen del techo de gasto para el próximo año.EFE/Juan Carlos Hidalgo

GRAF MADRID, 27/7/2018.-Javier Maroto, secretario de organización de PP, contesta a las preguntas de los periodistas en los pasillos del Congreso. La abstención de Unidos Podemos y los partidos independentistas y el anunciado voto en contra del PP y Ciudadanos tumbará hoy en el Congreso la aprobación de la senda de consolidación fiscal para 2019 que será el primer examen del techo de gasto para el próximo año.EFE/Juan Carlos Hidalgo / Juan Carlos Hidalgo (EFE)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’equip del president del PP, Pablo Casado, està convençut que la manera que la integració que busquen en el partit sigui efectiva és deixar que qui va sortir derrotada del conclave, Soraya Sáenz de Santamaría, es cogui a la seva pròpia salsa una vegada que se li hagi ofert un lloc a l’Executiva –que encara no ha acceptat–, i exercir pressió continuada, però sense escarafalls avisant, això sí, que no es permetran “bàndols”. No obstant molts dels col·laboradors de Santamaría es van incorporant “a poc a poc, per degoteig” a la direcció popular, segons ha remarcat aquest divendres amb tota intenció Javier Maroto, acabat de designar vicesecretari d’Organització, mentre que el mateix Casado donava per segur davant dels periodistes que l’exvicepresidenta acabarà treballant amb ell. Ella, pel seu costat, es limitava a explicar que actuarà“amb lleialtat” al PP i a Espanya, “com sempre”. Això, en la mateixa jornada en què s’apuntava que Dolores de Cospedal serà qui presideixi des d’ara la comissió d’Exteriors del Congrés, Iñigo Méndez de Vigo, la d’Educació o Rafael Catalá, d’Interior.

“Només queda una cadira buida, que és la de Soraya Sáenz de Santamaría. El missatge és que no deixi aquesta cadira buida cada dia, perquè li pertany”, ha apuntat Maroto, i ha afegit que es van coneixent més noms de sorayistes que passen a ocupar ara càrrecs rellevants en el PP de Casado, mentre que d’altres necessiten el seu temps per adoptar la decisió. Valgui com a exemple que l’excoordinador del partit, Fernando Martínez-Maillo, ha sigut reciclat en aquesta nova etapa i passarà a formar part de la direcció del grup parlamentari, al costat de valenciana Belén Hoyo i el canari Guillermo Mariscal. D’altra banda, el granadí Carlos Rojas deixarà el seu lloc com a portaveu adjunt per encarregar-se de la representació d’Immigració. L’exministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro –sempre fidel a Santamaría–, dirigirà la comissió d’Economia i Empresa.

També el president del PP de Màlaga, Elías Bendodo (proSoraya) s’ha donat en les últimes hores per “integrat” a l’equip de Casado mentre que el mateix president dels populars andalusos, Juan Manuel Moreno –un dels principals recolzaments de Santamaría fins ara– s’ha felicitat a les xarxes socials per la quantitat d’andalusos que hi ha en la nova direcció del PP i ha parlat de “nova etapa” i d’anar “tots a una”. Moreno es reunirà aquest dissabte amb el flamant president del seu partit a Andalusia.

Santamaría s’acabarà integrant

Notícies relacionades

Segons ha assenyalat Maroto, les persones que van avalar Santamaría en les primàries del PP han “entès” que avui l’aposta “es diu PP” i s’hi estan “integrant”. “Alguns ja ho han fet, altres ho estan fent ara i d’altres ho faran una mica més tard, però fer-ho, ho faran tots”, ha explicat.

D’altra banda, el president del PP, Pablo Casado, considera que l’exvicepresidenta, a qui ha ofert ocupar una de les vocalies que queda vacant del Comitè Executiu, s’acabarà integrant. Quan li han preguntat en la seva arribada al ple del Congrés si considera que això es produirà, ha respost: “Segur que sí”.