Canvis a la fiscalia

Segarra nomena com a la seva mà dreta un fiscal progressista

La fiscala general de l'Estat nomena cap de la secretaria tècnica Fernando Rodríguez Rey

zentauroepp44392724 fernando rodriguez rey180720175209

zentauroepp44392724 fernando rodriguez rey180720175209

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat

Canvis a la Fiscalia General de l’Estat. La fiscal general d’Estat, María José Segarra María José Segarra, ha nomenat cap de la secretaria tècnica a Fernando Rodríguez Rey (Lleó, 1965) en substitució de José Miguel de la Rosa. Aquest fiscal actualment és el responsable del servei d’estrangeria de Barcelona.

Rodríguez Rey ha exercit diverses tasques dins de la institució. Va ser fiscal de delictes econòmics i d’anticorrupció. És membre de la Unió Progressista de Fiscals (UPF). Per la secretaria tècnica de la fiscalia general hi passen tots els assumptes de transcendència jurídica.

La Fiscal General de l’Estat ha destacat que el "reconegut prestigi i les virtuts professionals" de Rodríguez Rey, com ara la seva "gran capacitat de treball, dedicació i formació jurídica", el capaciten "plenament" per exercir aquest càrrec de lliure designació "de tanta responsabilitat i complexitat".

Ascens de categoria

Després de l’elecció de Rodríguez Rey, Segarra dictarà pròximament els decrets promovent el seu ascens a la primera categoria de la carrera fiscal, elevant a més el seu nomenament al Govern.

Notícies relacionades

A la carta en la qual comunica la seva decisió als vocals del Consell Fiscal, Segarra deixa a més constància de la seva "estima personal i reconeixement" a la tasca desenvolupada en aquest càrrec pel fins ara fiscal en cap de la secretaria tècnica José Miguel de la Rosa.

Fernando Rodríguez Rey es va llicenciar en Dret a la Universitat de Lleó el 1988. Anys després, el 1991 va ingressar a la carrera fiscal. També ha sigut professor associat a temps parcial a la Universitat Autònoma de Barcelona.