'operació Iron'

El comissari García Castaño passarà aquest divendres a disposició judicial

El jutge investiga dos BMW en poder de la parella i la filla de García Castaño

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El jutge Diego de Egea ha citat divendres com a investigades la parella i la filla del comissari Enrique García Castaño després de la troballa als domicilis de totes dues de dos BMW que havien sigut adquirits per societats del també comissari José Manuel Villarejo, a presó des del novembre per l’operació Tàndem. García Castaño, que defensarà l’exjutge Baltasar Garzón, i l’inspector en cap de la Policia retirat Antonio Bonilla passaran així mateix demà a disposició del jutge de l’Audiència Nacional després de ser detinguts ahir a petició de la Fiscalia Anticorrupció per possibles delictes de suborn i revelació de secrets, han informat fonts jurídiques.

A més de les detencions dels dos policies, es van practicar també registres als domicilis a Madrid de la parella i de la filla de García Castaño, on van ser trobats els dos BMW, així com en una casa de Bonilla en un poble de Coria, Extremadura. Arran d’aquestes detencions, De Egea ha obert diligències prèvies per investigar si aquests dos policies es van servird’instruments de l’Estat per proporcionar informació i dades secretes de persones investigades a Villarejo presumiblement a canvi de diners o de béns, com podria ser el cas dels dos BMW.

Les cintes de Corinna

Fonts de la investigació consultades per Efe apunten que la detenció del comissari, conegut en cercles policials com 'el Gordo', està relacionada amb la informació difosa per 'El Español’ i 'OK Diario', segons la qual l’amiga del rei Joan Carles Corinna zu Sayn-Wittgenstein hauria revelat que el monarca té comptes a Suïssa i que la va utilitzar com a testaferro per ocultar patrimoni a l’estranger.

S’investiga, segons aquestes fonts, si García Castaño va poder ser la persona que va filtrar als mitjans les suposades cintes gravades a Corinna zu Sayn-Wittgenstein amb la intervenció de Villarejo.

La Policia va detenir ‘el Gordo’ a casa seva, ja que estava de baixa mèdica després de ser cessat com a cap de la Unitat Central de Recolzament Operatiu del cos el 2017 per les gravacions que li van fer parlant de suposats xantatges d’altres policies al Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) i a la Corona, i ser destinat com a comissari zonal al sud de Madrid.

Notícies relacionades

Enl’operació Tàndem, Villarejo va ser detingut juntament amb la seva dona i el comissari de l’aeroport de Madrid-Barajas en una operació d’Assumptes Interns, que va investigar durant mesos l’entramat empresarial del comissari i va desmantellar la seva organització criminal.

Una de les últimes diligències en el ‘cas Tàndem’ ha sigut la compareixença de la dona de Villarejo en una de les peces en què es divideix aquesta causa denominada ‘Iron’.